Gemeente Echt-Susteren


WIJ vergaderen: uit de B&W-vergadering

Elke week buigen burgemeester en wethouders zich over de nodige tientallen vraagstukken waarover een besluit moet worden genomen. Elke week kiezen wij de opmerkelijkste besluiten uit die lijst.

Dinsdag 27 november kwamen onder meer deze onderwerpen ter tafel.

Glas-in-lood
In de te slopen voormalige huishoudschool aan de Julianastraat in Echt zitten enkele glas-in-lood ramen die zijn gemaakt door de Echter kunstenaar Jacques Verheijen. Om die kunstwerken voor vernietiging te behoeden, heeft het college besloten de ramen uit te laten nemen en tijdelijk veilig op te slaan. Daarna kan worden besloten om ze ten toon te stellen in bijvoorbeeld de hal van het gemeentehuis of in het Museum van de Vrouw.

Weijenpasweg Sint Joost
Het college heeft groen licht gegeven voor het project Weijenpasweg in Sint Joost. Dat is een deelproject van het Dorps Ontwikkelings Plan Sint Joost dat ruimte geeft voor de bouw van maximaal vierentwintig woningen in de vrije sector tussen Hingen en Sint Joost.

Natuurtransferium
De verbetering van de toegankelijkheid van het NS-station in Susteren en de nieuwe halteplaats voor de bus, hebben een aantal parkeerplaatsen opgeslokt. Gemeente, provincie, NS en Landschappark Susteren hebben samen bedacht om een alternatieve parkeerplaats in te richten. Die parkeerplaats zou een natuurtransferium moeten worden, waar zowel treinreizigers als bezoekers van het landschapspark hun auto kwijt kunnen. Dat betekent wel dat twee sporen extra moeten worden beveiligd. Als compensatie zou één van de spoorwegovergangen Ruitersweg of Kerkveldsweg moeten worden gesloten. NS gaat onderzoeken of de ideeën haalbaar zijn.