Gemeente Mook & Middelaar


Spreekuur schuldhulpverlening

Vanaf donderdag 6 december kunnen burgers voor advies en schuldhulpverlening terecht bij de gemeente, telefoon (024) 6969111. De gemeente zal u doorverwijzen naar de consulente van PLANgroep.

PLANgroep is bereikbaar op donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Via website www.nibud.nl, www.volkskrediet.eu, en
www.zelfjeschuldenregelen.nl kunt u ook zelf informatie opzoeken over dit onderwerp.

PLANgroep helpt bij uitkomen met het inkomen

Vindt u het moeilijk om uit te komen met uw inkomen? Moet u elk dubbeltje drie keer omdraaien voordat u het uitgeeft? Of heeft u zoveel schulden dat u geen oplossing ziet? Misschien zijn er dagen dat u uit angst voor weer een rekening of een aanmaning uw post niet opent. Als u dit bekend voorkomt, dan is het goed te weten dat PLANgroep u kan helpen.

Met al uw vragen op het gebied van uitkomen met inkomen kunt u terecht bij de schuldhulpverlener van PLANgroep. Hulp en advies zijn gratis.

Advies
Wilt u tips om uw inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen? Juist als u nog geen schulden heeft kan de medewerkster van PLANgroep u nuttig advies geven. Zij informeert en adviseert over zaken waarmee u in uw financiële huishouding te maken heeft. Denk hierbij aan woonlasten, verzekeringen, zak- en kleedgeld voor uw kinderen.

Budgetbegeleiding
Wilt u meer dan een vrijblijvend advies, bekijk dan kritisch met de schuldhulpverlener uw inkomsten en uitgaven. Zij geeft u tips om inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen, attendeert u op overbodige uitgaven of helpt u bij het aanvragen van bepaalde financiële voorzieningen waar u nog niet aan heeft gedacht of van wist. Zo kunt u voorkomen dat u in een schuldsituatie terechtkomt. De schuldhulpverlener gaat niet uw geld beheren, u blijft zelf verantwoordelijk voor uw financiën.

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening is bedoeld voor mensen met problematische schulden. Dit betekent dat u rekeningen niet meer binnen een redelijke termijn kunt betalen, dat u géén betalingsafspraken meer kunt maken met de schuldeisers. De schuldhulpverlener van PLANgroep bespreekt dan met u de mogelijkheden, voorwaarden en verplichtingen. De schuldhulpverlener gaat niet uw geld beheren, u blijft natuurlijk zelf verantwoordelijk voor uw financiën.

De medewerkster van PLANgroep
De medewerkster van PLANgroep adviseert aan de ene kant om te voorkomen dat mensen in een schuldsituatie terecht komen. Aan de andere kant begeleidt en helpt zij mensen uit hun schuldsituatie. Indien nodig met behulp van budgetbeheer. Het doel is dat ook deze cliënten op termijn weer in staat zijn om zelfstandig hun financiële huishouding te voeren.

PLANgroep is lid van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet, landelijk erkend door de meeste schuldeisers.

Meer informatie
U kunt voor advies en schuldhulpverlening terecht bij de gemeente, telefoon (024) 6969111. De gemeente zal u doorverwijzen naar de consulente van PLANgroep.

PLANgroep is bereikbaar op donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Via website www.nibud.nl, www.volkskrediet.eu, en
www.zelfjeschuldenregelen.nl kunt u ook zelf informatie opzoeken over dit onderwerp.