Gemeente Leeuwarden

Kerstdorp Wielenpôlle steunt Kankerfonds

Donderdag 6 december opent wethouder Roel Sluiter om 18.00 uur het kerstdorp in de Wielenpôlle. De wijk is vanaf dat moment elke avond in december vanaf 17.00 uur het toneel van kerstmannen en kleurige, uitbundige en bewegende kerstverlichting. Alle bezoekers van het kerstdorp kunnen een vrijwillige bijdrage leveren aan het Koningin Wilhelmina Kankerfonds door geld te deponeren in de daarvoor bestemde bussen in de wijk. Het kerstdorp is een onderdeel van een groter project waarbij de bewoners van de wijk geld verzamelen voor het Kankerfonds.

Naast het versieren van de wijk hebben de kerstmannen van de Wielenpôlle een kerstsingle opgenomen over plezierig samenleven. Deze is voor 5 euro aan te schaffen bij het kerstdorp. Bovendien organiseren de Wielenpôllers op 30 december een verlotingsevenement in het Cambuurstadion, dat door twaalf Hollandse artiesten wordt opgeluisterd. De loten kosten 1 euro per stuk en de toegang tot het evenement in het Cambuurstadion is gratis. Elke avond staat een kerstman in het kerstdorp de kerstsingles en loten te verkopen. De opbrengst gaat ook naar het Kankerfonds.

De kerstactie van de Wielenpôllers wordt mede mogelijk gemaakt door project DOEN!, dat samen met bewoners investeert in de verbetering van hun wijk. Saamhorigheid maakt daar onderdeel van uit.

Kijk voor meer informatie op www.kerstdorp.wielenpolle.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 4002, of met Marieke Kooistra van het HWL, 06 251 431 89.