Ingezonden persbericht


EA EN NUNCHUCK GAMES

SLAAN HANDEN INEEN VOOR NINJA REFLEX

Deze partygame voor de Wii en de Nintendo DS daagt gamers

in maart 2008 uit om de reflexen van een ninja te ontwikkelen

Schiphol-Rijk, 6 december 2007 - Heb jij het in je om een ninja te worden? Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat het de handen ineen slaat met Nunchuck Games Inc. voor de unieke actie- en partygame Ninja Reflex(TM), die in maart 2008 uitkomt voor de Wii(TM) en de Nintendo DS(TM). De game wordt ontwikkeld door Sanzaru Games en zal in Noord-Amerika en Europa worden uitgebracht door EA Partners (EAP) en Nunchuck Games.

In Ninja Reflex worden door middel van een reeks vechtsportuitdagingen de reflexen van de gamer getest en wordt tevens z'n reactietijd tot op de milliseconde nauwkeurig gemeten. De spelers verbeteren hun ninja-vaardigheden en streven naar het krijgen van een zwarte band uit handen van hun persoonlijke sensei. De spelers kunnen ook tegen hun vrienden strijden om de titel van beste ninja. Dit gebeurd in heftige gevechten waaraan wel vier spelers tegelijk kunnen deelnemen.

"Ninja Reflex combineert de toegankelijke multiplayer-pret van Wii Sports en het zelfverbeteringsaspect van Brain Age tot een wereld van oosterse vechtsport die perfect geschikt is voor de Wii en de Nintendo DS," zei David Luntz, President en CEO van Nunchuck Games. "Nunchuck Games is blij te kunnen samenwerken met EA Partners om Ninja Reflex overal te kunnen uitbrengen."

"Ninja Reflex traint de spelers om beter te spelen door hun snelheid en vaardigheden op te vijzelen. Het is het soort uniek concept en creative design dat EAP op wereldniveau op de markt probeert te brengen," zei David DeMartini, Vice President en General Manager van EA Partners. "EA Partners past dezelfde middelen toe op nieuwe partners, zoals bij Nunchuck Games, als voor legendarische teams zoals Valve en Harmonix. De ontwikkeling van onafhankelijke games wordt dus gestimuleerd door studio's van alle formaten de kans te bieden om hun games wereldwijd uit te brengen.

Nunchuck Games werd opgericht in 2006 door oudgediende David Luntz, de oprichter van Z-Axis Studios.

Voor Ninja Reflex is nog geen leeftijdsclassificatie vastgesteld door de ESRB. Ga naar www.esrb.org voor meer informatie over leeftijdsclassificaties.

Meer informatie over Ninja Reflex is beschikbaar op www.ninjareflex.com

###

Over Nunchuck Games en Sanzaru Games

Nunchuck Games is een klein bedrijf met een grote missie: het zorgen van een doorbraak voor veelbelovende franchises in de console gaming-branche. Nunchuck koos ervoor om Ninja Reflex te laten ontwikkelen door Sanzaru Games. Beide bedrijven zijn opgericht door oudgedienden in de branche, die al vele succesvolle games op hun naam hebben staan. Nunchuck en Sanzaru zijn beide gevestigd in de buurt van de baai van San Francisco.

Over Electronic Arts

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of in andere landen. Ninja Reflex is een handelsmerk en valt onder © 2007 Nunchuck Games Inc. Alle rechten voorbehouden. Nunchuck Games is een handelsmerk van Nunchuck Games Inc. Sanzaru Games is een handelsmerk van Sanzaru Games Inc. Nintendo DS en Wii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars.

Perscontact:
Eline Bol & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl