Gemeente Bussum

Bussum op IJs gaat door

De kunstijsbaan op het Raadhuisplein gaat er deze winter definitief komen.

Van 7 december 2007 tot en met 6 januari 2008 kan er geschaatst worden in hartje Bussum. Vorst of geen vorst.

De gemeente Bussum had een subsidie van EUR 30.000 toegezegd aan de stichting `Bussum op IJs', onder de voorwaarde dat de stichting de overig financiële middelen bij elkaar zou krijgen, onder andere via sponsoring. Nu duidelijk is dat deze doelstelling ruimschoots is gehaald, is de intentie van de gemeente omgezet in een besluit; de ijsbaan gaat er komen.

Een hele maand lang wordt er een tijdelijke ijsbaan van 450 m2 op het Raadhuisplein ingericht, compleet met horeca, schaatsverhuur en kerstboomverkoop. De ijsbaan zal dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend zijn. Niet alleen vrijschaatsen, schoolschaatsen en schaatsles zal mogelijk zijn, maar ook discoschaatsen en ijshockeywedstrijden.

Bussum op IJs past binnen het in ontwikkeling zijnde city-marketingbeleid van de gemeente Bussum en sluit goed aan bij de `Bussumse maat': compact, sfeervol, persoonlijk, gezellig en veilig. Bussum streeft ernaar ieder seizoen een activiteit te hebben voor haar inwoners. Zo kennen we inmiddels het Midzomer Natuurfestival en Bussum Cultureel. Bussum op IJs is een welkome winterse aanvulling.