Gemeente Den Haag

Eerste "groene" schaatsbaan op Haags Plein (22 november)

Vanaf vrijdag 7 december kan er onder de bomen en vlakbij de gezellige cafés van het Plein geschaatst worden op de ENECO "groene" schaatsbaan. Den Haag heeft als eerste gemeente in Nederland in samenwerking met evenementenbureau Evorsa de jaarlijkse energieslurpende ijsbaan vervangen door een milieubewuste, synthetische schaatsvloer. Milieu- en Binnenstadwethouder Peter Smit zal de schaatsbaan op 6 december om 17.30 uur feestelijk openen, met medewerking van oud Dancing on Ice deelnemer en presentator John Williams. Wethouder Peter Smit: "Ik vind het geweldig dat de energieslurpende ijsbaan dankzij deze technologische ontwikkeling tot het verleden behoort."

Voor de jaarlijkse schaatsbaan hebben de gemeente en Evorsa gekozen voor de recyclebare, ijsvrije schaatsvloer van Art-Ice. Het aanleggen van de synthetische vloerdelen is niet alleen goedkoper en milieuvriendelijker dan een traditionele ijsbaan, ook zijn stroom voor het onderhoud en een ijsmachine overbodig. Belangrijke reden voor ENECO om haar naam aan de groene Haagse schaatsbaan te verbinden.

Tijdens de winterperiode worden evenementen en activiteiten georganiseerd op de schaatsbaan. Het mogelijk voor groepen om de schaatsbaan tijdelijk af te huren en voor scholen bestaat de mogelijkheid voor het schoolschaatsen. De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur, behalve op feestdagen. Meer informatie is te vinden op www.schaatsbaandenhaag.nl.

Gelijktijdig met de schaatsbaan staat van 19 tot en met 24 december het Glazen Huis van Radio 3FM op
het Plein in Den Haag. Vanuit het Glazen Huis zamelen drie DJ's met het programma 'Serious Request' geld in voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld. Het Glazen Huis staat dit jaar op het Plein, omdat Den Haag Rode Kruisstad is.