Ingezonden persbericht


www.catharijneconvent.nl

PERSBERICHT

Zin in Kerst! Een sfeervolle kerst in Museum Catharijneconvent met de Napolitaanse kerststal en diverse feestelijke activiteiten.

Utrecht, 29 november 2007

Zin in Kerst! Een jaarlijks terugkerende traditie in Museum Catharijneconvent. Vanaf 7 december tot en met 6 januari 2008 staat alles in het teken van de Napolitaanse kerststal. De Napolitaanse kerststal is niet zomaar een stal, maar staat garant voor een metersgroot tafereel met tientallen poppen. Het feestelijk versierde museum is geopend tijdens de kerstdagen en gedurende de hele periode zijn er kerstactiviteiten voor het hele gezin.

Compleet dorp
De opstelling van de 18e eeuwse Napolitaanse kerststal is dit jaar nog groter dan voorgaande jaren. Decorateur Rein van der Pol, bekend van de aankleding van het Sinterklaasjournaal, bedacht hiervoor een ambitieus concept. Hij toverde de stal om in een compleet dorp, met een marktplaats, stadspoort en een woestijn. Alles tot in de kleinste details uitgewerkt, met meer dan 60 Napolitaanse poppen. Nieuwsgierig naar de opbouw? Bezoekers mogen alvast een kijkje nemen bij The making of!

Van alles te doen
Tijdens Zin in Kerst! is er van alles te doen in het museum: voor zowel kinderen, ouders als opa's en oma's. Verhalenverteller Victor Frederik treedt dit jaar weer op met zijn sfeervolle kerstvertelling De Herberg en kinderen kunnen hun eigen 3-d kerststal maken in het Feestatelier. Ook zijn er familierondleidingen langs de stal en treden er kerstkoren op. Als extraatje kunnen bezoekers op de foto als Jozef, Maria, de ezel of het kindje Jezus in de stal. Leuk als kerstkaart! Wel even zelf een fototoestel meenemen. Kijk voor meer informatie en reserveren op de website.

Feestelijke opening met boekpresentatie
De opening van de kerststal gaat uiteraard niet ongemerkt voorbij. Vrijdagmiddag 7 december start om 13.30 uur de feestelijke boekpresentatie van De Navitate Jesu, het bekende boek Kerstmis van Dick Bruna vertaald in het Latijn. Boekhandel Steven Sterk van Uitgeverij Bornmeer overhandigt het eerste exemplaar aan Henk Bloem, de deken van Utrecht. Leerlingen van het Utrechtse gymnasium krijgen vervolgens de primeur: een voordracht van het Latijnse kerstverhaal en een rondleiding langs de Napolitaanse kerststal. Ook bezoekers en pers zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Let op! Tot en met 6 januari 2008 geldt een toeslag van ¤ 1,50 p.p. op de toegangsprijs en is het museum ook op maandagen geopend. De openingstijden zijn:
* Maandag - vrijdag 10.00-17.00 uur

* Zaterdag, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur
* 1 januari gesloten

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht