LLiNK

Rotterdam, 3 december 2007


-PERSBERICHT-

3FM-deejay Rudy Mackay voert verboden Glazen Huis-actie Eigen nummer en clip vooral als ludieke actie bedoeld

Aanstaande vrijdag wordt bekend welke drie DJ's het Glazen Huis van 3FM in gaan. De keuze wordt bepaald door luisteraars, die via internet en SMS hun favoriete DJ kan doorgeven. En hoewel actievoeren om stemmen te winnen voor de DJ's eigenlijk niet de bedoeling is, heeft Glazen Huis-genomineerde Rudy Mackay toch een eigen nummer opgenomen, inclusief clip, met de verrassende titel: 'Ooh, ik wil in dat huis'.

Mackay beseft dat hij hiermee de ongeschreven regel overtreedt om geen campagne voor zichzelf te voeren. 'En dus doe ik het juist. Ik zie het toch niet gebeuren dat ik als underdog genoeg stemmen krijg om het Glazen Huis in te gaan. Behalve dat het gewoon leuk is, moet je het dus zien als een behoorlijke bak zelfspot.' Het nummer en de clip van Mackay zijn geïnspireerd op de hit 'Hey There Delilah' van de Plain White T's.

Dat Mackay zijn kansen sowieso niet hoog inschat, wil overigens niet zeggen dat hij niet het Huis in wil. 'Sterker nog, ik hoor in dat huis. Vergeet niet dat ik van LLiNK ben, behalve dat wij de hele wereld aan linksomdraaiend biologische vegaburgers proberen te krijgen, zetten we ons al jaren in voor schoon drinkwater wereldwijd - waar het geld dit jaar naartoe gaat.' Daarnaast heeft hij de belofte met zijn luisteraars gemaakt om al zijn instrumenten mee te nemen het Huis in, om er daar 'een flinke bende' van te maken.

De clip van 'Ooh , ik wil in dat huis' is te bekijken op www.moveyourass.nl, waar het nummer ook gratis te downloaden is.

Stemmen op de dj's kan via www.3fm.nl of per SMS. Tekst via SMS: DJ (spatie) en de 3 voornamen van je favoriete DJ's naar 3333. Stemmen per SMS kost 0,90 en met dit bedrag steun je 3FM Serious Request direct.

MoveYourAss, iedere dinsdag bij LLiNK om 22.00 uur op 3FM


-EINDE PERSBERICHT-


Noot voor de redactie,