Hulpverleningsdienst Groningen


BLING BLING en BREEZERSEKS in nieuw theaterstuk van Amor Y Salú
Gepubliceerd: 06 december 2007, 10:55

Op vrijdag 7 december vindt de première plaats van de Tremendo Komedia Kemkem!! Of mal di djem (blits, blits of sta je nou op de rem?) van het theatergezelschap Amor y Salú van de GGD Groningen. Een heftig stuk met een traan maar ook met een lach. Opgevoerd in het Papiamento maar met Nederlandse ondertiteling.

Het theaterstuk maakt onderdeel uit van het project Amor y Salu Liefde en Gezondheid waarmee de GGD Groningen moeilijk bespreekbare onderwerpen als seks, dwang, veilig vrijen en condoomgebruik bespreekbaar wil maken voor jonge Antillianen en Arubanen.

Hoe raakt een onwetend en naar liefde en aandacht hunkerend vijftienjarig meisje verzeild in de wereld van breezerseks, bling bling en onveilig vrijen? Via msn leert zij een man kennen die haar in ruil voor seks, overstelpt met dure cadeaus. Dan blijkt de man met hiv besmet. Haar wereld stort in en zij ziet geen uitweg meer.

Dit is in het kort het scenario van de Tremendo Komedia Kemkem!! Of mal di djem. De voorstelling is speciaal bedoeld voor (Antilliaanse en Arubaanse) jongeren, maar ook belangstellenden volwassenen mogen komen kijken.
Het BLITSE theaterstuk zal op aansprekende, typisch Antilliaanse manier gespeeld worden door Antilliaanse acteurs.

Voorafgaand aan de première op vrijdag 7 december om 19.00 uur houdt wethouder Jannie Visscher een korte toespraak. Zaterdag 8 december volgt de tweede voorstelling om 17.30 uur. Beide voorstellingen vinden plaats in multifunctioneel centrum De Wijert aan de P.C. Hooftlaan 1. De toegang is gratis.