LTO Noord


Donderdag 6 december 2007

Werkbezoek B&W gemeente Eemsmond aan Emmapolder

Persuitnodiging over invulling van natuurcompensatie op unieke pootaardappelgrond

Leden van het College van Burgemeester en Wethouders en vertegenwoordigers van de raadsfracties van de gemeente Eemsmond brengen vrijdag 7 december een werkbezoek aan de Groningse Emmapolder. Tijdens dit werkbezoek, een initiatief van de LTO Noord afdeling Het Hogeland, staat de invulling van de natuurcompensatie in en rond deze polder centraal.

In de Groningse Eemshaven zijn meerdere activiteiten gepland, waaronder de bouw van een nieuwe energiecentrale. Deze activiteiten zijn gepland op gronden waar in de loop der jaren onbedoeld natuurwaarden zijn ontstaan. Deze waarden moeten op grond van de Natuurbeschermingswet op dezelfde wijze worden gecompenseerd. Hiervoor is de Emmapolder in beeld. Het gaat in totaal om circa zeventig hectare.

LTO Noord heeft grote bezwaren tegen de voorgenomen plannen, omdat deze een grote impact hebben op de agrarische bedrijven en de positie van de pootaardappeltelers. De Emmapolder bevat grond die uitermate geschikt is voor de teelt van onder meer pootaardappelen. Het perspectief van deze teelt in Noord-Groningen is groot.

U bent hierbij van harte uitgenodigd om bij het werkbezoek aanwezig te zijn. Het bezoek vindt plaats op vrijdag 7 december om 15.00 uur op het bedrijf van de gebroeders Coolman, Emmaweg 5, 9981 VA te Uithuizen.