Politie Groningen

Vrijdag 7 december 2007

Provincie Groningen, 07-12-2007

Groningen: man gewond bij bedrijfsongeval

Een 56-jarige man uit Oosterwolde is donderdag gewond geraakt. De man was op een bouwlocatie aan de Multatulistraat in Groningen aan het werk. Hij werd geraakt door een ijzeren balk en liep daarbij letsel op aan zijn hoofd, rug en pols. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht.

Groningen: man aangehouden met vuurwerk

De politie heeft donderdagavond een 23-jarige Stadjer aangehouden. De man stond met meerdere personen bij zijn auto aan de Sloep in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij in het bezit van een Chinese rol en meerdere vlinderbommen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De man mocht het bureau na verhoor verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilisten zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagavond op de Bronholmstraat in Groningen een 32-jarige automobilist uit Odoorn aangehouden. De man viel op doordat hij afval op straat gooide. Toen agenten hem aanspraken, roken zij een alcohollucht. De man, die niet in het bezit bleek van een rijbewijs, was onder invloed van 0,3 promille alcohol. Bovendien bleek de auto niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook bij een alcoholcontrole in de Gelkingestraat werd een automobilist zonder rijbewijs aangehouden. De 23-jarige man uit Ijsselstein was onder invloed van 0,85 promille, had geen rijbewijs en kon geen geldig legitimatiebewijs tonen. Bovendien was de auto niet APK gekeurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijzen alcomobilisten ingevorderd

Een 39-jarige automobilist uit Wezep moest donderdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man werd in de Nieuwe Sint Jansstraat gecontroleerd en bleek onder invloed van 1,45 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook een 29-jarige automobilist uit Groningen moest zijn rijbewijs inleveren. Hij werd in de Steentilstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Een ademanalyse leverde een resultaat van 1,7 promille op. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 20-jarige fietsster uit Groningen is donderdagavond op het Kwinkenplein in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw wilde het kruispunt met de Kreupelstraat oversteken. Zij kreeg hierbij geen voorrang van een 45-jarige automobiliste uit Eelde. De automobiliste sloeg linksaf. De fietsster kwam met ten val. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: aanhoudingen op basis van cameratoezicht

De politie heeft donderdagnacht vier personen aangehouden. Via cameratoezicht was gezien dat het viertal betrokken was bij een vechtpartij op de Grote Markt in Groningen. Een 21-jarige Stadjer werd geslagen en liep een bloedneus op. Hij heeft aangifte gedaan. Een 19-jarige man uit Groningen en een 20-jarige man uit Hoogezand mochten het bureau na verhoor verlaten. Twee Delfzijlster, 18 en 23 jaar, zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: rijden onder invloed

De politie heeft donderdagnacht in de Geert Teisstraat een 38-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De Kanaalster werd in zijn auto gecontroleerd. Na een blaastest werd geconstateerd dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham/Nieuweschans: alcomobilist na aanrijding aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de autosnelweg A7 bij Kolham een 33-jarige man uit Nieuweschans aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Na een blaastest werd geconstateerd dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Ook bleek de verdachte zijn auto aan de voorzijde licht schade te hebben. Bij nader onderzoek bleek dat bij de oprit van de A7 bij Nieuweschans een groot geel bord omver was gereden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,65 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs van de 33-jarige in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2496, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1228, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.