Jong stel wint hoofdprijs van 100.000,- euro bij Grote Clubactie

07/12/2007 10:03



Nationale Grote Clubactie



Echtpaar Van Toor uit Hoornaar, een klein dorpje in de provincie Zuid-Holland heeft bij de Grote Clubactie de hoofdprijs van euro 100.000,- belastingvrij gewonnen. Het jonge stel is erg gelukkig met het geldbedrag, maar gaat eerst goed nadenken hoe ze het gaan besteden. Het bewuste lot werd gekocht bij hun nichtje die loten verkocht voor haar vereniging Olympia in Ochten.

Trouwe vereniging
Sportvereniging Olympia uit Ochten, gemeente Neder-Betuwe doet al jaren mee aan de Grote Clubactie en verkocht dit jaar maar liefst 650 loten. De voorzitter van Olympia werd op de middag van de trekking gebeld door een plaatsgenoot die een lotnummer had dat slechts een paar cijfers van de hoofdprijs vandaan zat. De club is meteen gaan achterhalen wie het winnende lot had verkocht en aan wie. Dat is zeer snel gegaan, want de volgende ochtend meldde de hoofdprijswinnaar zich al bij de Grote Clubactie.

Over de Grote Clubactie
De Grote Clubactie is een maatschappelijk betrokken non-profit organisatie die ieder jaar een loterij organiseert waarvoor (sport-)verenigingen in Nederland loten kunnen verkopen. Van de opbrengst van de loten gaat 80% naar de clubkas van de betreffende vereniging. Ook niet geclaimd prijzengeld vloeit terug naar het verenigingsleven. De loterij van de Grote Clubactie biedt de ruim 7.500 deelnemende verenigingen de mogelijkheid extra - vaak onmisbare - financiële middelen te verzamelen die zij vrij kunnen besteden. Daarmee levert de Grote Clubactie al 35 jaar een belangrijke bijdrage aan een gezonde maatschappij.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.clubactie.nl