AutoRai

SEAT lanceert complete Altea XL Stationwagon Clubstyle

(12/7/2007)
Een jaar geleden introduceerde SEAT de praktische en ruime SEAT Altea XL Stationwagon in Nederland. Deze veelzijdige versie van de SEAT Altea heeft een bijzonder geslaagd jaar achter de rug en werd in ons land zowel door de media als door consumenten met open armen ontvangen. Datzelfde is ongetwijfeld ook het geval bij de nieuwe SEAT Altea XL Stationwagon Clubstyle, het allereerste actiemodel van de Altea XL Stationwagon.

Begin dit jaar had SEAT zich ten doel gesteld om aan het einde van het jaar zoân 3.000 nieuwe Alteaâs XL Stationwagon in ons land te verkopen. Daarin is het merk glansrijk geslaagd, mede dankzij de introductie van de nieuwe 1.4 en 1.8 TSI turbomotoren. Geheel volgens traditie lanceert SEAT nu ook van de Altea XL Stationwagon de allereerste Style-uitvoering, waarmee de SEAT Style-serie na de Ibiza, Leon en Altea nu verder wordt uitgebreid.

Optimale prijs/kwaliteit verhouding
Opvallend is dat een groot aantal kopers van een Altea XL Stationwagon kiest voor de duurdere en luxere uitrustingsniveaus en daarmee voor stijlvolle en comfortabele extraâs. Reden voor SEAT om op basis van het Reference uitrustingsniveau een extra luxe en tijdelijk Clubstyle actiemodel van de Altea XL Stationwagon op de markt te brengen.

Wat uitrusting betreft biedt de Reference al een scala aan voorzieningen die normaliter pas op de optielijst te vinden zijn. Waaronder bijvoorbeeld een in lengterichting verschuifbare achterbank, airconditioning, een achterspoiler en bumpers in carrosseriekleur, een boordcomputer en zes airbags. Met de introductie van de Clubstyle wordt die omvangrijke standaarduitrusting nog eens verder uitgebreid met 16 inch vijfspaaks lichtmetalen wielen, donker getinte ruiten vanaf de B-stijl, mistlampen aan de voorzijde en parkeersensoren achter.

SEAT levert de Altea XL Stationwagon Clubstyle met een keuze uit drie motoren: de 1.6 (102 pk) benzinemotor, de splinternieuwe 1.4 TSI benzinemotor met turbotechnologie (125 pk) en de krachtige 1.9 TDI (105 pk) turbodiesel met standaard roetfilter.

Uitgebreide motorenkeuze
De SEAT Altea XL Stationwagon Clubstyle (1.6) is per direct in Nederland leverbaar vanaf ⬠22.690,-. Dat betekent dat de Clubstyle meeruitrusting, die een totale waarde van meer dan ⬠1.300,- vertegenwoordigt, slechts ⬠495,- kost, wat resulteert in een direct klantvoordeel van ruim ⬠800,-. Datzelfde geldt tevens voor de 1.4 TSI-uitvoering (⬠23.835,-) en de 1.9 TDI DRF (⬠27.190,-).