Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 07-12-2007

Door rood rijden

VEENENDAAL - Een 40-jarige bestuurster van een personenauto uit Maarn zag op de Wageningselaan op 6 december rond 16.00 uur een rood verkeerslicht te laat. Zij botste vervolgens tegen een andere personenauto, die werd bestuurd door een 67-jarige man uit Veenendaal. Die kwam van de Industrielaan en had groen licht. De Veenendaler en zijn kleinzoon van zes moesten i.v.m. lichamelijke klachten per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis. De kruising was ongeveer drie kwartier geblokkeerd.

Bejaarde voetgangster aangereden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op 6 december om 17.15 uur zag een 35-jarige automobilist uit Den Bosch een overstekende 86-jarige voetgangster over het hoofd. Dat gebeurde bij het rechts afslaan van de Oranjelaan naar de Hoofdstraat. De rechterbuitenspiegel van de auto raakt het slachtoffer uit DriebergenRijsenburg waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Te diep in het glaasje gekeken

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 december werd een 61-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede rond 2.00 uur staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau gaf 370 ug/l alcohol aan, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Aanrijding scooter

VEENENDAAL Een 21-jarige scooterbestuurster uit Ede zag op 6 december rond 19.00 uur een geparkeerde personenauto over het hoofd op de Stationstraat. Zij botste tegen de auto en is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis, De auto had een flinke deuk aan het linkerachterscherm, een lekke band en een beschadigde spiegel.

Verkeerscontrole leidt tot 14 bekeuringen

COTHEN/LANGBROEK Op 6 december heeft de politie s middags tot in de avond op twee plaatsen een verkeerscontrole gehouden: op de parkeerplaats aan de Graaf van Lynden van Sanderburgweg en aan de Doornseweg in Langbroek bij de sportvelden.

De politie heeft 14 bekeuringen uitgeschreven. Drie bestuurders konden hun kentekenbewijs niet tonen en nog eens drie konden hun rijbewijs niet tonen. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat de autobanden onvoldoende profiel hadden. Twee droegen geen autogordel. Eén persoon reed met een landbouwvoertuig waar dat verboden is. Het zelfde gold voor een bromfietser. Eén bromfietser reed zonder bromfietsrijbewijs en eentje bleek zonder bromfietsverzekering rond te rijden.