Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

7/12/2007 - Voordracht Burgemeester Strous Cultuurprijs 2008.

Op 15 februari 2006 is voor de eerste keer de Burgemeester Strous Cultuurprijs uitgereikt.

De Burgemeester Strous Cultuurprijs is een tweejaarlijkse prijs. Het is de bedoeling om de prijsuitreiking begin 2008 voor de tweede keer te laten plaatsvinden.

Met de prijs stimuleert en waardeert de gemeente activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. De cultuurprijs is vernoemd naar Burgemeester Strous, omdat deze er gedurende zijn langdurige ambtsperiode nadrukkelijk blijk van heeft gegeven kunst en cultuur in onze gemeente een warm hart toe te dragen.

Bij deze wordt iedereen uitgenodigd om kandidaten voor de cultuurprijs aan ons voor te dragen. Deze moeten zich naar uw mening op uitzonderlijke wijze op artistiek en/of cultureel gebied in en/of voor de Gemeente Voerendaal verdienstelijk te hebben gemaakt. Elke voordracht moet vergezeld gaan van een uitgebreide beschrijving van de prestatie, een curriculum vitae van de persoon, de vereniging of de groep, uitgebreide motivatie van de voordracht en indien van toepassing een kopie van de statuten.

Voordrachten kunnen tot uiterlijk 15 januari 2008 worden ingediend:


- info@voerendaal.nl (t.a.v. Jos van den Boorn)


- Gemeente Voerendaal, t.a.v. Jos van den Boorn, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

Op de onze website kunt u o.a. het juryrapport van de vorige prijsuitreiking bekijken. Zodoende krijgt u een indruk hoe de beoordeling plaatsvindt.