Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 07-12-2007

Huurperikelen

ZEIST Op donderdagavond 6 december ging een verhuurster en huurster met een grote hamer te lijf. Zij raakte gewond en deed aangifte van mishandeling en bedreiging.

Rond 23.40 uur belde een 34-jarige vrouw uit Zeist naar de politie met de mededeling dat zij door een 71-jarige vrouw uit de gemeente Zeist was bedreigd en mishandeld. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 34-jarige Zeistse. Zij verklaarde sinds enige tijd een kamer in de woning van een 71-jarige vrouw in de gemeente Zeist te huren. Tussen beiden ontstonden problemen, die er in resulteerden dat de 71-jarige vrouw donderdagavond de kamer van de 34-jarige vrouw afsloot. Daardoor kon zij aan het eind van donderdagavond haar kamer niet in. Daarop klopte zij bij de deur van de verhuurster aan. Zij deed open en had een grote hamer in haar handen. Zij zei dat de huurster de kamer niet meer in kwam.

Het gesprek escaleerde. De huurster verklaarde dat zij door de verhuurster met de hamer weg werd geduwd, werd bedreigd en vervolgens werd geslagen. Het hevig geschrokken slachtoffer vluchtte de woning uit en reed op de fiets naar een bekende in Zeist. Daar belde zij de politie. Zij had door de mishandeling een grote bult op haar heup opgelopen.

Agenten gingen naar de woning van de 71-jarige verhuurster. Zij werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Fietsster gewond

ZEIST Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een fietsster raakte op donderdagmiddag 6 december de fietsster gewond. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 17.45 uur reed een 29-jarige vrouw uit Zeist met haar fiets over het fietspad van de Amersfoortseweg in de richting van De Bilt. Op het moment dat zij linksaf sloeg in de richting van de Panweg, zag zij een naderende 41-jarige bromfietser uit De Meern over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Beiden kwamen ten val.

De Zeistse liep een hoofdwond op en werd per ambulance naar het Diaconessenhuis in Zeist gebracht. De bromfietser liep enkele schaafwonden op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.