Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 07-12-2007

Scootercontrole

SOEST/BAARN De politie heeft op donderdag 6 december van 07.30 uur tot 11.30 uur een scootercontrole en een algemene verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 07.30 uur tot 10.00 uur op de Maatweg in Soest en vervolgens van 10.00 uur tot 11.30 uur op de Amsterdamsestraatweg in Baarn plaats. Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid.

Op de Maatweg werden 50 brom- en snorfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Daarbij werden 22 bekeuringen uitgeschreven: te hoge constructiesnelheid (11), niet tonen papieren (9), ondeugdelijke stuurinrichting (1) en te veel geluid (1). De uitlaat die veel te veel geluid produceerde, werd in beslag genomen.

Op de Amsterdamsestraatweg werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Hier werden zeven bekeuringen uitgeschreven: niet handenvrij bellen (3), niet dragen autogordel (1), uitstekende lading aanhangwagen (1), onjuiste kentekenplaat (1) en ontbreken hulpkoppeling aanhanger (1).

Te veel op

BAARN In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 december werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 03.35 uur werd een 43-jarige automobilist uit Purmerend op de Amsterdamsestraatweg gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 300 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Aanrijding op Rijksweg A28

SOEST Bij een aanrijding tussen drie autos op de Rijksweg A28 raakte op donderdag 6 december een automobiliste lichtgewond.

Rond 16.30 uur reed een 25-jarige automobiliste uit Barneveld over de Rijksweg A28, komende uit de richting van Utrecht. Voor haar in dezelfde richting reed een 47-jarige automobilist uit Nunspeet. Achter de Barneveldse reed een 68-jarige automobilist uit Hengelo (Ov).

De Nunspeter remde voor het overige verkeer en stopte. De Barneveldse zag dit te laat en botste tegen haar voorligger. De achter haar rijdende Hengeloër botste weer tegen haar auto op.

De Barneveldse klaagde over last van haar nek. Zij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De andere betrokkenen liepen geen letsel op. De auto van de Barneveldse moest worden weggesleept.