Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 07-12-2007

Accordeonist aangehouden ABCOUDE De politie heeft donderdagmiddag 6 december op het Dokter van Doornplein een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die muziek maakte met zijn accordeon.

De muzikant speelde om 14.10 uur zonder vergunning op straat accordeon. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord via een tolk. Na het betalen van een boete van 100 euro mocht de accordeonist het politiebureau weer verlaten..

Zakkenrollers gezocht MAARSSEN Een 37-jarige inwoner van Maarssen is donderdagmiddag 6 december in winkelcentrum Bisionspoor bestolen door twee meisjes. De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Toen de Maarssenaar om 17.15 uur stond te kijken in de aanbiedingenbak voor een speelgoedzaak, kwamen er twee meisjes naast hem staan. Toen de meisjes zich snel uit de voeten hadden gemaakt richting station miste de man zijn portemonnee met geld en een bankpasje.

De man deed aangifte van zakkenrollerij en de politie stelt een onderzoek in. Het signalement van de gezochte dievegges luidt:

Meisje 1 * licht getinte huidskleur * lengte 1.60 1.65 meter * leeftijd circa 18 20 jaar * rond gezicht * halflang donker haar tot op de schouders * ze droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een spijkerjas

Meisje 2 * licht getinte huidskleur * lengte 1.55 1.60 meter * leeftijd circa 25 jaar * smal gezicht met een zwarte plek op haar linkerwang * halflang rossig haar tot op de schouders * ze droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een lichtgrijze jas met daarop een lichtblauwe afbeelding

Getuigen worden verzocht te hebbel met de Politie Maarssen, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Pool krijgt klap met klomp WOERDEN Een 52-jarige man uit Lopik heeft donderdagmiddag 6 december op de Europabaan tijdens een verkeerstwist een 45-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur een klap met een klomp verkocht. De politie heeft de Lopiker aangehouden.

De vrachtwagenchauffeur werd tussen 17.00 uur en 17.30 uur gesneden door de bestuurder van een busje. De Pool stopte naast het busje en wilde verhaal gaan halen bij de bestuurder. Die trok zijn klomp uit en sloeg daarmee de vrachtwagenchauffeur. De Pool liep een verwonding op aan zijn gezicht, maar nam het kenteken van het busje op en belde de politie. De politie kwam via het kenteken van het busje uit bij de verdachte en hield hem aan. De verdachte verklaarde uit zelfverdediging te hebben geslagen met zijn vuist.Na verhoor is de verdachte vrijgelaten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Kind aangereden BAAMBRUGGE Een 6-jarig meisje uit Baambrugge is donderdagavond 6 december op de Rijksstraatweg aangereden door een 33-jarige automobilist uit Hoofddorp. De politie heeft de aanrijding opgenomen.

De Hoofddorper kreeg even na 18.00 uur bij een wegversmalling voorrang van een andere bestuurder. Toen naderde hij met zijn auto een oversteekplaats, maar had te laat in de gaten dat er een meisje de weg overstak. De bestuurder remde nog wel, maar gleed door en reed het kind aan. Het meisje had geen zichtbaar letsel, maar klaagde over pijn in haar hoofd. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het slachtoffertje en getuigen gehoord en proces-verbaal opgemaakt tegen de bestuurder.

Aanrijding met alcohol in het spel WOERDEN Een 53-jarige vrouw uit Woerden is donderdagavond 6 december op de parkeerplaats bij het winkelcentrum aan het Tournoysveld met haar auto tegen een andere auto aangereden. De politie werd erbij gehaald. De Woerdense bleek gedronken te hebben.

De vrouw reed om 19.00 uur achteruit een parkeervak tegen een geparkeerde auto aan met als gevolg krasschade. De politie kwam de aanrijding opnemen. De adem van de Woerdense rook naar alcohol en de vrouw moest blazen. Ze blies een A (Alert) en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de vrouw te veel alcohol in haar bloed had. Ze blies 450 ug/l. Na verhoor is de vrouw met een rijverbod voor 4 uur vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Niets erin, niets eruit OUDEWATER - In samenwerking met de politie start de gemeente Oudewater in de maand december met de actie 'Niets erin, niets eruit'.

Niets erin ...., niets eruit.

Het project moet leiden tot een daling van het aantal auto-inbraken in de gemeente Oudewater. Met een pakket van maatregelen willen de gemeente en politie voorkomen dat autokrakers hun slag slaan.

Zo zet de politie extra mensen in die met folders automobilisten attent maken op de risicos die zij lopen wanneer waardevolle zaken open en bloot achterlaten in geparkeerde autos.

Tot slot plaatst de gemeente waarschuwingsborden op plekken waar het inbrekersgilde graag zijn slag slaat. Centrale boodschap van de actie is dat automobilisten geen waardevolle goederen in het zicht moeten laten liggen.

112 Om de kans te vergroten een autokraker op heterdaad te betrappen, vraagt de politie inwoners extra alert te zijn op verdachte en heterdaad situaties. Bent u dus getuige van een auto-inbraak of ziet u iemand die zich verdacht ophoudt bij geparkeerde autos, belt u dan met 112.

Bent u slachtoffer van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte. De politie adviseert ook om een waardevolle goederen zoals laptops en navigatiesystemen goed te registreren. Bij het eventueel aantreffen van (gestolen) goederen, kan de politie u makkelijker traceren en de goederen retourneren.U kunt bellen met 0900-8844 voor het maken van een afspraak of aangifte doen via internet.

Verkeerscontrole BREUKELEN Donderdag 6 december heeft de politie van 07.10 tot 08.45 uur op de Stationsweg een controle gehouden. Agenten letten vooral op de geslotenverklaring, fietsverlichting en voorsorteergedrag. Bij het zogenaamde muizengaatje (vanuit de richting van het Van de Valkhotel in de richting van Kockengen) werden 22 bekeuringen geschreven voor het negeren van de geslotenverklaring, twee voor het verkeerd voorsorteren vanaf de Rijksweg A2 en 10 voor het niet voeren van fietsverlichting.

Te snel MIJDRECHT Op de Provinciale weg N201 heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden donderdag tussen 08.00 en 11.30 uur 1672 voertuigen gecontroleerd. Hiervan overtraden 36 bestuurders de snelheidslimiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 123 km/uur.

Te snel WILNIS Op de Ir. Enschedeweg heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden donderdag tussen 09.45 en 11.45 uur 897 voertuigen gecontroleerd. Hiervan overtraden 74 bestuurders de snelheidslimiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 122 km/uur.

Onder invloed MIJDRECHT Vrijdagmorgen 7 december werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 00.45 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over de Heemraadsingel rijden. De 55-jarige automobilist uit Mijdrecht negeerde een aantal keer het stopteken van de agenten, maar stopte uiteindelijk op de Kerspelstraat. Hij werd gecontroleerd, praatte met dubbele tong en rook naar alcohol. De man werd aangehouden en blies op het bureau 585 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed LINSCHOTEN Vrijdagmorgen 7 december werd een 28-jarige automobilist uit Oudewater aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 00.35 uur werd de man gecontroleerd op de Engherzandweg. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 290 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.