Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Mijlpaal bereikt voor de Omlegging Aalsmeer - Uithoorn

7 december 2007 print
De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag goedkeuring verleend aan een deel van het Bestemmingsplan Aalsmeer, 1e herziening N201-zone. Met de uitspraak is het bestemmingsplan definitief geworden voor het hele plandeel van Ringvaart tot aan de Middenweg en kan er dus in het hele gebied worden gewerkt.

Het bestemmingsplan van Aalsmeer moest gewijzigd worden om de omlegging Aalsmeer - Uithoorn van de N201 op Aalsmeers grondgebied mogelijk te maken. Tegen de wijziging waren beroepen ingesteld. Een deel van de beroepen is door de Raad van State ongegrond verklaard. Het besluit van Gedeputeerde Staten over het plandeel tussen de Middenweg en de Legmeerdijk werd door de Raad van State vernietigd.

Het bestemmingsplan was al voor een deel in werking, namelijk voor het deel tussen de Ringvaart en de Aalsmeerderweg. Hier wordt ook al aan de nieuwe weg gewerkt. Tussen de Aalsmeerderweg en de Middenweg was het bestemmingsplan geschorst. Daar kon dan ook nog niet worden gewerkt. Met de uitspraak kan er nu in het hele gebied worden gewerkt.

Middenweg - Legmeerdijk
Voor de aanleg van de Omlegging Aalsmeer - Uithoorn tussen de Middenweg en de Legmeerdijk, het plandeel dat door de raad werd vernietigd, gelden twee artikel 19 vrijstellingsbesluiten. Hiertegen lopen nog bezwaar- en beroepsprocedures. In de loop van 2008 wordt uitspraak in deze procedures verwacht. Tot de rechter anders beslist, zijn de vrijstellingsbesluiten in werking waardoor er ook in dit gebied gewerkt kan worden.

N201+
De Omlegging Aalsmeer-Uithoorn maakt onderdeel uit van de grootscheepse vernieuwing en omlegging van de N201 tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het project werkt de provincie Noord-Holland samen met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid van het gebied. De nieuwe N201 levert tevens een belangrijke impuls aan de verdere economische ontwikkeling van de regio. Eind 2011 is de weg klaar.
^

* Website provincie Noord-Holland >>