Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Tijdelijke brug Vrouwenakker

7 december 2007 print
Vanaf vrijdag 7 december kan er weer gereden worden met vracht- en personenwagen over een tijdelijke brug Vrouwenakker. Na het plaatsen van de tijdelijke brug wordt de tonnage beperking opgeheven. Aansluitend wordt gestart met het zorgvuldig slopen van de oude brug. Twee pontonbruggen voor fietsers en voetgangers zijn in gebruik.

De provincie Noord-Holland werkt momenteel aan de vervanging van de brug Vrouwenakker in onze gemeente en de gemeente Nieuwkoop. Vanaf 7 december 2007 eind van de dag wordt de tijdelijke vaste brug voor het gemotoriseerde opengesteld voor al het verkeer. KNSF Vastgoed BV heeft de oude brug gekocht voor hergebruik bij de ontwikkeling van het terrein van de oude kruitfabriek in Muiden. De brug zorgt voor een nieuwe toegang van de locatie. Daarmee wordt extra verkeer door de stad Muiden vermeden. Zo blijft de Vrouwenakkerse brug (een beeldbepalende brug voor zijn tijd) voor de komende tien jaar behouden.

Op maandag 17 december aanstaande wordt de brug in delen uitgetakeld en per boot afgevoerd. Voor het opstellen van werkmaterieel bij het uithijsen van de brug zal een rijbaan van het Nieuwveens Jaagpad op 17 december 2007 worden afgesloten. Het verkeer zal om en om over één rijbaan worden geleid.

Stremming van de Amstel voor de scheepvaart ter hoogte van de brug Vrouwenakker blijft van kracht tot de nieuwe brug is geplaatst en aangesloten op het wegenwerk. Volgens planning is het rond 1 mei zover. De omvaarroute is via de Kromme Mijdrecht, de Grecht en de Oude Rijn.

Planning

De uitvoering is eind september 2007 gestart.

December 2007

* Rijbaan wordt omgelegd naar de tijdelijke brug
* 17 december : Bestaande brug wordt ontmanteld en uitgetakeld

December 2007- mei 2008

* Fundering nieuwe brug wordt opgebouwd

Maart 2008

* De nieuwe brug wordt ingehesen

* Gedurende 1 dag stremming van de N231

April 2008

* De weg wordt verlegd naar de nieuwe brug
* Nieuwe brug in gebruik

* Tijdelijke bruggen worden verwijderd

Mei 2008

* Stremming van de Amstel wordt opgeheven

Mei - najaar 2008

* Definitieve inrichting van de weg rondom de brug
* Op nader te bepalen momenten worden wegvakken afgesloten

Najaar 2008

* Oplevering

^