Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 7 december 2007


Berg en Terblijt; inbraak in winkel

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een winkel aan de Valkenburgerstraat in Berg en Terblijt.

De daders vernielden rond 03.15 uur de ruit van een toegangsdeur. In de zaak hebben zij vervolgens diverse flesjes parfums uit een rek weggenomen. Later werden op straat nog enkele teruggevonden.

De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; politie doet inval in drugspanden

De politie heeft donderdag bij een inval in een panden aan de Locht en aan de St. Pieterstraat in Kerkrade, drie personen aangehouden een hoeveelheid softdrugs in beslaggenomen.

's Middags werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Locht in Kerkrade. In die woning werden een 47-jarige man uit Heerlen en een 35-jarige inwoner van Oirsbeek aangehouden. Een van de ruimtes was compleet ingericht voor de verkoop van softdrugs. Zo stonden er ook, kennelijk ter beveiliging, monitoren opgesteld en hingen er op diverse plaatsen videocamera's. In dit pand werden ruim 400 gram hennep en hasjiesj en zo'n 200 joints in beslag genomen. Datzelfde gebeurde ook met twee monitoren, vier videocamera's, een weegschaal, een rekenmachine en bijna 400 Euro aan contant geld.

's Avonds werd een onderzoek ingesteld in het pand aan de St. Pieterstraat. In een van de appartementen in dit pand werd een 50-jarige Kerkradenaar aangehouden en werden er verschillende hoeveelheden softdrugs en geld aangetroffen. In een ander appartement dat ook door de aangehouden man in gebruik was, werd in een kast bijna 400 gram hennep aangetroffen. In totaal nam de politie in dit pand bijna 600 gram hennep in beslag.

Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het onderzoek in de panden vond plaats omdat de politie informatie had over drugsactiviteiten vanuit die panden en zij kort voor de invallen drugskopers had aangehouden.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --