Gemeente Deventer

verpakkingsafval

Deventer start proef inzameling kunststof verpakkingsafval

Afgelopen woensdag gaf wethouder Gerrit Berkelder, samen met Henk Knip, directeur Circulus, het startsein voor de proef inzameling kunststof verpakkingsafval.

De proef vindt plaats in de wijken Tuindorp, Keizerslanden, Borgele, Platvoet en Zandweerd-Noord en loopt minimaal tot 1 april 2008. Na afloop wordt bepaald of en hoe de inzameling in de hele gemeente Deventer zal worden ingevoerd.

Alle kunststof verpakkingen
Deventer doet, net als twintig andere gemeenten in het land, mee aan de proef inzameling kunststof verpakkingen. In iedere gemeente gaat het weer net even anders zodat er veel ervaring wordt opgedaan. Bijzonder aan de proef in Deventer is dat hier álle kunststof verpakkingen kunnen worden ingeleverd en niet alleen kunststof flessen en flacons. Bovendien is Deventer de eerste gemeente waarbij het kunststof verpakkingsafval aan huis wordt opgehaald.

Milieu is belangrijk
Gerrit Berkelder benadrukte in zijn toespraak het belang van de proef: "De gemeente Deventer vindt het milieu belangrijk. En met deze proef zetten we een stap in de goede richting om zo veel mogelijk afval te scheiden. Kunststof verpakkingen is dan ook geen afval meer maar wordt een waardevolle grondstof.

Nieuwe producten
Van de kunststof verpakkingen worden namelijk weer nieuwe producten gemaakt zoals tennisballen, fleecetruien, mobiele telefoons en kinderspeelgoed. Wij hopen dat de proef een succes wordt zodat we uiteindelijk in de hele gemeente deze voorziening kunnen aanbieden."

Informatie
De bewoners in het proefgebied ontvangen van de gemeente een brief met meer informatie over de proef. Voor vragen kan men terecht het callcenter van Circulus, telefoon 0900 - 9552 (EUR 0,10 p.m.) of kijken op www.circulus.nl.

Publicatiedatum: 7-12-2007
Foto wethouder Berkelder geeft startsein proef inzameling kunststof verpakkingsafval (c) Auke Pluim

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 7 december 2007