Politie Twente

Persbericht Politie Twente vrijdag 7 december 2007

Drugsverdachten aangehouden bij actie Task Force

Enschede

De politie in Enschede heeft middels de actie 'Task Force' op donderdag 6 december tussen 14.00 uur en 22.00 uur vier personen aangehouden voor verschillende delicten die verband houden met de vervaardiging van en/of handel in softdrugs. De actie Task Force is een samenwerkingsverband tussen de politie en verschillende partners, zoals de gemeente, belastingdienst en Essent.

In het kader van de actie werd op donderdag 6 december omstreeks 14.15 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen aan de Operastraat. In totaal werden 101 planten aangetroffen. Alle planten en aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken zijn in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd bij de woning zendapparatuur aangetroffen, waarvan gebruik gemaakt kan worden voor illegale radio-uitzending. Deze apparatuur werd in overleg met het Agentschap Telecom tevens in beslag genomen. Tegen de bewoners van het pand, een 35-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Enschede, worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.

Diezelfde middag werd omstreeks 15.10 uur een 47-jarige Enschedeër aangehouden, omdat bij zijn woning in het buitengebied van Enschede een grote, in werking zijnde, hennepkwekerij werd aangetroffen. In een tweetal schuren nabij een woning in het buitengebied van Enschede werd op donderdag 6 december een hennepkwekerij aangetroffen, bestaande uit ca. 8000 planten. Alle aangetroffen planten en aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken werd in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd nabij de woning een fiets aangetroffen, die van diefstal afkomstig blijkt te zijn. De fiets werd op 23 juli 2006 gestolen bij een woning aan de Klomp in Enschede. De 47-jarige Enschedese bewoner werd door de politie aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Tevens werden omstreeks 15.30 uur een 48-jarige en 19-jarige Hengeloër en een 42-jarige Enschedeër aangehouden tijdens een controle van een zaak aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. In de woning die bij de zaak hoort werd in totaal 5,75 kilo marihuana aangetroffen. Tevens werden materialen aangetroffen om de marihuana te bewerken voor eventuele verkoop. In verband met de aangetroffen hoeveelheid softdrugs werden drie mannen, twee Hengeloërs van 48 en 19 jaar en een Enschedeër van 42 jaar, aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-153043 / 07-157628 / 07-157700)

Rosita de Vries & Minke Schoon: 053-4555588


---- --