Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 07-12-2007

Winkeldieven aangehouden
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag twee jongens van 11 en 14 jaar oud uit Assen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongens zouden snoep hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Scharmbarg zonder te betalen. De jongens zijn op het bureau gehoord. De ouders zijn in kennis gesteld. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 07-200661)

Fietsendief tevens aangehouden op verdenking van mishandeling EMMEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige jongen uit Emmen aangehouden aan de Stationsstraat. Hij wordt ervan verdacht een fiets te hebben gestolen. Dankzij getuigen kon de man worden aangehouden. De vermoedelijke fietsendief wordt tevens verdacht van een mishandeling die aan het begin van de nacht heeft plaatsgevonden bij een café aan de Kleppel. De jongen zou met nog drie andere personen de kroeg zijn binnengelopen. Toen de eigenaar vertelde dat ze gesloten waren, zou de 29-jarige eigenaar klappen hebben gekregen. Ook zou het viertal kleding en sieraden kapot hebben gemaakt van het aanwezig personeel. De politie is nog op zoek naar de drie andere verdachten en is volop bezig met het onderzoek.(BPS 07-200735)

Man doet aangifte van bedreiging
HOOGEVEEN Een 51-jarige man uit Zuidwolde heeft donderdag aangifte gedaan van bedreiging. De man stond met collegas te praten aan de Wilhelminastraat. Plotseling kwam een man in hun richting lopen en bedreigde de 51-jarige man met een keukenmes. De aanleiding is niet duidelijk. De politie denkt te weten wie de verdachte is en zal hem uitnodigen op het bureau. Het onderzoek naar de bedreiging loopt.(BPS 07-200577)

Uitslaande woningbrand
ASSEN Via 112 kregen de hulpverleningsinstanties in de nacht van donderdag op vrijdag een melding van een uitslaande woningbrand aan de Omloop. Het gaat om een pand voor begeleid wonen. De uitslaande brand zou op de bovenverdieping zijn ontstaan. De bewoners van de drie naastgelegen woningen zijn uit hun huis gehaald vanwege het gevaar en de rookontwikkeling, net zoals de man die aanwezig was in het pand waar de brand woedde. Niemand raakte gewond. Eén persoon is ter plaatse onderzocht omdat hij mogelijk rook had binnengekregen. De buurtbewoners zijn naar de brandweerkazerne gebracht voor eerste opvang. Later die morgen heeft een man zich gemeld. Hij zegt verantwoordelijk te zijn voor de brand. De politie onderzoekt de zaak.(BPS 07-200752)

Man aangehouden wegens huisvredebreuk
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 28-jarige man uit Assen aangehouden wegens huisvredebreuk. De man zou een woning aan de Cypreslaan zijn binnengedrongen en wilde niet meer vertrekken. De eigenaar van het pand belde de politie. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-200599)

Overlast door vuurwerk
EMMEN De politie kreeg donderdagavond een melding van vernieling door vuurwerk. Onbekenden bliezen een brievenbus op aan de Bargies. De politie krijgt de laatste weken veel meldingen van overlast (oa door vuurwerk) door jongeren.

Door zwaar vuurwerk kunnen de gevolgen enorm zijn. Los van de materiële schade, kan ook persoonlijk letsel ontstaan. De komende tijd zullen agenten vaker surveilleren. Zorg dat je geen bekeuring of in het ergste geval een aanhouding riskeert! Getuigen vernielingen door vuurwerk worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Als er met spoed politie nodig is, kunt u bellen met 112.(BPS 07-200694)

Verwarde jonge vrouw loopt over straat met Stanleymes ASSEN De politie kreeg donderdagavond een melding dat er een verwarde jonge vrouw al schreeuwend over straat zou lopen op het Mercuriusplein. Ze werd met een Stanleymes in haar hand aangetroffen. Een agent maakte het mes afhandig van de 17-jarige. Nadat ambulancepersoneel en een GGD arts zich over de vrouw hadden ontfermd, werd zij overgebracht naar de crisisopvang.(BPS 07-200734)

Politie controleert in verkeer
PATERSWOLDE Agenten hebben donderdagmorgen tijdens een controle 7 fietsers bekeurd aan de Hoofdweg. Allen fietsten zonder licht.(BPS 07-200462)
DIEVERBRUG De politie heeft donderdagmorgen gecontroleerd op de N855. Vier fietsers kregen een bekeuring wegens het fietsen zonder licht. Ongeveer 20 kinderen kregen een waarschuwing.(BPS 07-200609) MEPPEL Tijdens een surveillance hebben agenten in de nacht van donderdag op vrijdag een blaastest afgenomen van zes bestuurders. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.(BPS 07-200756) MEPPEL Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige man uit Ommen aangehouden aan de Ceintuurbaan wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 470 ugl. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.(BPS 07-200736)

Rijbewijs ingevorderd
TYNAARLO De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige jongen uit Groningen. De jongeman reed onder meer met hoge snelheid op de Zuidlaarderweg. Hij reed 120 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Het harde rijden was deze nacht extra gevaarlijk gezien de slechte weersomstandigheden. Het ging om een beginnende bestuurder die sinds september dit jaar zijn rijbewijs heeft.(BPS 07-200737)

Wapens inbeslaggenomen
HOLLANDSCHEVELD De politie heeft woensdagmorgen twee pistolen meegenomen uit een woning aan de Langedijk. De eigenaar van de woning, een 62-jarige man, wordt gehoord over de herkomst van de wapens. (BPS 07-200224)

Blaastest afgenomen van bestuurder na aanrijding COEVORDEN Donderdagmiddag is een aanrijding geweest tussen twee personenautos. Een 22-jarige man uit Meppen zag te laat dat het voertuig voor hem langzamer reed dan verwacht. Hij botste achterop het voertuig. Van beide bestuurders is een blaastest afgenomen. De man uit Meppen blies 160 ugl. Bij controle bleek het rijbewijs van de man al eerder te zijn ingevorderd door het CBR. Tegen hem is verbaal opgemaakt.(BPS 07-200670)

Aanrijding met letsel
ASSEN Een 53-jarige fietser uit Assen raakte donderdagmiddag gewond aan zijn been na een aanrijding op het Abel Tasmanplein. Een 23-jarige bestuurster uit Muntendam reed de fietser tegemoet en zag door een geparkeerd staande auto de fietser over het hoofd. De fietser is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Later is hij door familie naar de huisarts gebracht.(BPS 07-200659)

Eenzijdige ongevallen
DALEN Een 26-jarige bestuurder uit Dalen raakte donderdagmiddag betrokken bij een eenzijdig ongeval een de Burgemeester ten Holteweg. Hij reed vanuit Dalerpeel in de richting van Dalen. Plotseling zag hij een grote container voor zich die hij probeerde te ontwijken. Hij kwam in de linkerberm en corrigeerde sterk waardoor hij in de rechterberm tegen een boom belandde. Het ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse onderzocht. De man bleek niets te mankeren en mocht naar huis.(BPS 07-200660)
PESSE Een 28-jarige bestuurster uit Zwolle raakte in de nacht van donderdag op vrijdag betrokken bij een eenzijdig ongeval op de A28. Ter plaatse troffen hulpverleners een zwaar beschadigde auto. De vrouw zat alleen in het voertuig en klaagde over pijn in de nek en onderrug. De vrouw is, nadat ze uit haar auto is bevrijd, naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Haar auto is afgesleept. De bestuurster verklaarde dat ze op de linkerrijstrook reed omdat ze een vrachtwagen wilde inhalen. De vrachtauto zou naar links zijn gereden. Hierdoor moest de vrouw uitwijken en kwam ze in de middenberm terecht. (BPS 07-200755)

Gedeeltelijke spijt?
EMMEN Een 59-jarige vrouw uit Emmen deed donderdagmorgen een bijzondere ontdekking toen zij de gordijnen opendeed. Voor de deur van haar schuurtje lag een plastic tas. Toen ze in de tas ging kijken, zag ze een geldkistje. Het was het kistje dat enkele weken geleden is ontvreemd bij een inbraak uit haar woning. Na het openen was het geldkistje bleken alle waardevolle papieren nog aanwezig te zijn. Een aantal sieraden en een niet nader te noemen gedlbedrag zat echter niet meer in het kistje. Gedeeltelijke spijt van de dief? (BPS 07-195293)

Controleur van schoonmaakbedrijf steelt laptop
ASSEN Donderdagmiddag rond 13.00 uur is een laptop weggenomen uit een school aan de Sluisstraat. De dief was de school binnengelopen en stelde zich voor als controleur van het schoonmaakbedrijf. Hij vertelde dat hij nog even moest wachten op zijn collega. De medewerker van de school heeft de man vervolgens alleen gelaten. Toen deze terugkwam, bleek de laptop te zijn verdwenen. Namens de school is aangifte gedaan.(BPS 07-200597)

Politie zoekt getuigen van pogingen tot diefstal ZUIDLAREN In de nacht van donderdag op vrijdag is gepoogd een kluis weg te nemen bij een tankstation aan de N34. Het is niet duidelijk wat er allemaal weggenomen is, in ieder geval zijn er sigaretten gestolen. Er is aangifte gedaan.

(BPS 07-200743)
RODEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een tuincentrum aan de Westeresch. Er is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. Het lijkt of men ook hier een poging heeft gedaan om de kluis weg te nemen. De politie onderzoekt de inbraken.(BPS 07-200746)
DWINGELOO In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een tankstation aan de Valderseweg. Er is een poging gedaan om de kluis weg te nemen. Onbekenden hebben in ieder geval een navigatiesysteem weggenomen.
(BPS 07-2007749)Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.