Politie Haaglanden

Persberichten 7 december

Haaglanden, 07-12-2007

Snelheidsduivels op de bon

Den Haag Bij een snelheidscontrole op donderdag 6 december tussen 14.00 en 16.00 uur op de Bezuidenhoutseweg controleerde de politie in totaal 406 bestuurders. Hiervan kregen 70 bestuurders een boete omdat zij zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Scootmobiel op zijn kant

Den Haag Een 78-jarige Hagenaar raakte donderdag 6 december om 17.00 uur gewond in de Zoutmanstraat. Hij was met zijn scootmobiel tegen een prullenbak gereden en daardoor gevallen. De man had een hoofdwond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Bestuurder laat gewonde fietser (13) achter

Den Haag Een 13-jarige Haagse jongen is donderdagmiddag tussen kwart over drie en half vier van zijn fiets gereden. De bestuurder van een onbekend voertuig reed het slachtoffer aan toen hij op de Ypenburgse Boslaan, ter hoogte van de Laan van Hoornwijck, de weg overstak. Het slachtoffer had op dat moment groen licht. Tijdens het oversteken, werd de jongen geschept en kwam hij op het asfalt terecht. De jongen strompelde na de aanrijding naar de kant van de weg, waar hij werd aangesproken door de vermoedelijke bestuurster van het voertuig. Zij vond de toestand van de jongen kennelijk niet ernstig genoeg en reed weer weg. De jongen heeft niet kunnen zien in wat voor voertuig. De huisarts heeft bij de 13-jarige een gekneusde heup en hand geconstateerd, evenals een verwondingen aan zijn hoofd en gebit. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Moeder misbruikt kinderen op strooptocht

Den Haag Een 32-jarige vrouw uit Den Haag is donderdagavond aangehouden, omdat zij met behulp van haar vier kinderen en een nichtje voor 150 euro aan speelgoed had gestolen bij een winkel in winkelcentrum Megastores aan de Van der Kunstraat. Personeel van de winkel betrapte de vrouw omstreeks negen uur. Zij liet de vijf kinderen tussen 3 en 12 jaar oud speelgoed in hun zakken stoppen en de winkel uitlopen. Daar werden zij opgewacht door twee familieleden van 34 en 39 jaar, onder wie de vader van het vijfde kind. Het winkelpersoneel alarmeerde de politie, die de drie volwassenen aanhield. De acht bleken eerder op de avond op dezelfde manier ook bij een drogisterij in het winkelcentrum te hebben toegeslagen. Daar waren oorbellen weggenomen. De drie volwassenen zitten nog vast, de vijf kinderen zijn bij familie ondergebracht.

Verkeerd geparkeerd

Den Haag Een fout-parkeren situatie resulteerde donderdag 6 november om 14.25 uur in een aanhouding. Surveillerende agenten waarschuwden een 40-jarige man uit Utrecht, omdat hij zijn auto op het trottoir van de Denneweg had geparkeerd. De situatie veroorzaakte veel hinder en gevaar voor de voetgangers die nu noodgedwongen over de rijbaan moesten lopen. De agenten legden de man uit dat zij de man niet zouden bekeuren als hij zijn auto zou verplaatsen. De Utrechtenaar weigerde echter hier gevolg aan te geven, omdat het volgens hem geen zin had te wachten op een normale parkeerplaats. De Utrechtenaar bleef recalcitrant en beledigend reageren en kon uiteindelijk ook geen identiteitsbewijs tonen. Hierop hielden de agenten hem aan en gaven hem op het politiebureau alsnog een boete.

Veelpleger aangehouden

Rijswijk Dankzij een oplettende bedrijfsleider van een winkelfiliaal in winkelcentrum In de Bogaard kon de politie donderdag 6 december om 19.50 uur een 41-jarige Rotterdammer aanhouden. De man nam een paar schoenen weg zonder te betalen en rende de winkel uit. De bedrijfsleider achtervolgde de man en belde tegelijkertijd de politie die de man aan de Minister van Houtenlaan kon aanhouden. De verdachte is een veelpleger uit Rotterdam en is direct in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag De politie trof donderdag 6 december om 14.30 uur in een woning aan de Vliegerstraat een hennepkwekerij aan. Agenten die in de woning een onderzoek instelden, troffen diverse apparatuur en een hoeveelheid hennepplanten aan. Op last van het Openbaar Ministerie namen de agenten de hennepkwekerij met de volledige apparatuur in beslag. De 26-jarige bewoner werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Auto uit de bocht

Voorburg Een 40-jarige automobilist uit Voorburg had donderdag 6 november zijn auto niet meer onder controle. Zijn auto was in een rechte lijn vanaf de Rodelaan over de rotonde de stoep op gereden en tot stilstand gekomen tegen de muur van station Leidschendam-Voorburg. De bestuurder en zijn bijrijder moesten met behulp van de brandweer uit hun auto bevrijd worden. De ambulance vervoerde de Voorburger naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar zijn rijvaardigheid en nam zijn rijbewijs in.

Snelheidsduivel op de A4

Leidschendam Surveillerende agenten zagen vrijdag 7 november om 05.30 een automobilist met grote haast over de A4 rijden. Een 27-jarige man uit Vlaardingen reed 155 km/u waar 100 km/u de maximum snelheid is. Op de carpoolplaats bij Zoeterwoude moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Ex slaat ruit in

Zoetermeer Een 65-jarige vrouw belde donderdag 6 november om 17.50 uur de politie toen haar 47-jarige ex een ruit van haar woning in had geslagen. Agenten hielden de man aan voor vernieling en maakten met hem de afspraak niet meer naar het huis van zijn ex te gaan.

Hennepkwekerij achter blinde muur

Zoetermeer Naar aanleiding van onder andere een melding bij M. (Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000) onderzocht de politie een pand aan het Cyclaamrood. Het pand was ingericht als een bedrijfspand in de vorm van een kantoor en een opslagruimte. Halverwege de opslagruimte was een muur opgetrokken en achter die muur bleek een hennepkwekerij van vier vertrekken verstopt te zitten. In elk vertrek vonden de agenten ongeveer 280 planten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De politie liet de kwekerij ontmantelen en vernietigde de planten. In het pand was niemand aanwezig en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Gewond bij aanrijding

Delft Een 18-jarige fietser uit Delft raakte 6 december gewond nadat zij op de Buitenhofdreef na een aanrijding met een auto was gevallen. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat zij aan de val twee gebroken wervels en een lichte hersenschudding overgehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Straatroof, politie zoekt getuigen

Den Haag - Een 72-jarige man uit Den Haag werd 6 december om 20.00 uur slachtoffer van een straatroof op het Almeloplein. Het slachtoffer stond bij de geldautomaat van de Postbank en pinde geld.Toen hij zich omdraaide zag het slachtoffer een man staan die hem bedreigde met een wapen. Het slachtoffer moest het geld afgeven en daarna fietste de dader weg in de richting van de Loevesteinlaan. De dader had een fors postuur, was ongeveer 1.75 m lang en droeg zwarte kleding.

Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze straatrover, belt u dan met de recherche van Politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Valse naam opgeven dure grap

Rijswijk Een 36-jarige automobilist uit Den Haag dacht tijdens een verkeerscontrole onder een aantal openstaande bekeuring uit te komen door een valse naam op te geven. Aan het bureau kwam zijn identiteit aan het licht, hij moest nog 1730 euro aan boetes betalen. Ook kreeg hij een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.