Gemeente Waterland


GEMEENTE EN ALGEMENE WONINGBOUWVERENIGING MONNICKENDAM ONDERTEKENEN INTENTIEOVEREENKOMST

De gemeente Waterland en de Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam (AWM) hebben vanmorgen een intentieovereenkomst ondertekend over de ontwikkeling van een woningbouwplan op de locatie Eilandweg te Broek in Waterland. Het gaat om het gebied dat globaal wordt begrensd door de Zesstedenvaart en De Draai.

In de intentieovereenkomst staat dat de gemeente en de AWM gezamenlijk gaan onderzoeken of op de locatie Eilandweg een woningbouwplan ontwikkeld kan worden dat voor beide partijen kwalitatief, maatschappelijk en economisch uitvoerbaar is. Komend half jaar worden door de gemeente, in samenwerking met de AWM, stedenbouwkundige randvoorwaarden met een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Deze worden in het kader van de inspraakprocedure in conceptvorm ter visie gelegd en tijdens een inspraakavond in Broek in Waterland gepresenteerd.

Verder maken partijen nadere afspraken over de uitwerking van het plan en leggen dit vast in een samen-werkingsovereenkomst. Het is de intentie van de AWM om in het gebied zoveel mogelijk sociale woningbouw te realiseren.