Gemeente Alkemade


Alkemade en Jacobswoude werken samen met verenigingen

07-12-2007

Vanaf 1 januari 2009 gaan de gemeenten Alkemade en Jacobswoude samen verder onder de naam Kaag en Braassem. De voorbereidingen voor de fusie zijn in volle gang. De inwoners zijn hierbij erg belangrijk, zij moeten zich straks inwoners van Kaag en Braassem voelen.

Dat bereik je natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Daarom wordt de hulp van de verenigingen in beide gemeenten ingeroepen. Alkemade en Jacobswoude hebben een plan bedacht, waarbij zij zich samen met de verenigingen gaan inzetten om Kaag en Braassem op de kaart te zetten als een gemeente waarin veel gebeurt en waarin bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Uitnodiging
Op 11 december 2007 vindt om 20.00 uur in het gemeentehuis van Alkemade een eerste bijeenkomst plaats waarvoor afgevaardigden van verenigingen in Alkemade en Jacobswoude zijn uitgenodigd. Tijdens deze avond willen de gemeenten hun idee uiteenzetten. Het doel van de avond is verenigingen enthousiast te maken om vanaf mei 2008 samen leuke activiteiten op te zetten voor inwoners van Kaag en Braassem. Alkemade en Jacobswoude willen de verenigingen ondersteunen bij het slagen van hun plannen. Ideeën kunnen worden gegenereerd in een brainstormsessie tussen de afgevaardigden van de verenigingen.

Deze bijeenkomst krijgt zeker een vervolg. De twee gemeenten willen bij hun plannen zoveel mogelijk mensen betrekken. Mocht u tot een vereniging behoren die voor de eerste bijeenkomst op 11 december geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wilt u hierbij wel graag aanwezig zijn, dan kunt u zich alsnog aanmelden bij mevrouw Pathuis van de gemeente Alkemade, e-mail i.pathuis@gemeentealkemade.nl, tel. (071) 332 72 49.