Gemeente Westervoort

Respons enquête Buurt Onderwijs en Sport (BOS)

Arnhem, 3 december 2007

Veel respons bij enquête Buurt Onderwijs en Sport In Westervoort is deze zomer het BOS-project gestart. Samenwerking tussen buurt, onderwijs en sportverenigingen staat hierbij centraal. Het doel van het project is het verhogen van de sportdeelname van de jeugd. Om de beginstatus van het project te meten is een enquête verspreid onder jongeren. Gezien het aantal geretourneerde vragenlijsten is de respons erg hoog.

Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft de BOS-impuls in het leven geroepen. Gemeenten kunnen een financiële bijdrage ontvangen voor projecten die sportieve activiteiten voor de jeugd aanbieden. Het doel van het project is het verhogen van de sportdeelname van de jeugd. Daarnaast richt het project zich op het verbeteren van de gezondheid en het verminderen van de alcohol- en drugsproblematiek. Het BOS-project heeft een looptijd van vier jaar en wordt uitgevoerd door de Gelderse Sport Federatie.

Nulmeting
Om de beginstatus van het project te kunnen meten, heeft de Gelderse Sport Federatie een zogenoemde nulmeting uitgevoerd. Hiervoor hebben de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Westervoort een vragenlijst ingevuld over sport, gezondheid en drugs. Eenzelfde vragenlijst is aan alle 13 en 14-jarigen in Westervoort gestuurd. Van deze 486 jongeren heeft maar liefst 47% gereageerd! Dat is een ongekend hoge respons voor een schriftelijke enquête. Alle deelnemers maakten kans op een waardebon van de Free Record Shop of een waardebon van de H&M t.w.v. EUR 35. De gelukkige winnaars zijn: Manon Hennekes en Tim Seuren. Van harte gefeliciteerd! Zij hebben inmiddels hun prijzen ontvangen.

Extra prijzen
Als dank voor de uitzonderlijk hoge respons heeft de gemeente besloten om nog eens 50 keer 2 bonnen voor gratis schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Duiven weg te geven. De schaatsbaan ligt er van 15 december t/m 5 januari. De gelukkige winnaars vinden hun prijzen binnenkort in de brievenbus. Ook de groepen 7 en 8 mogen als dank voor hun deelname aan de enquête gratis gebruik maken van de ijsbaan. Zij ontvangen hun bon via hun school.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Juliane Klemp via bos@westervoort.nl

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl