Gemeente Rotterdam

In de Tarwewijk wordt per 1 maart 2008 betaald parkeren ingevoerd. Het College van B en W heeft daartoe besloten. Betaald parkeren in de Tarwewijk zal gaan gelden van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur. Op zondag blijft parkeren in de Tarwewijk gratis. De reden voor de invoering is dat er meer vraag naar parkeerplaatsen is dan aanbod.

Met betaald parkeren zorgt de gemeente ervoor dat de parkeerruimte die in een buurt beschikbaar is, optimaal wordt verdeeld onder bewoners, bedrijven en bezoekers. Daardoor blijft het voor deze doelgroepen gemakkelijk een parkeerplaats in de wijk te vinden. De invoering van betaald parkeren draagt bovendien bij aan de veiligheid en leefbaarheid van de Tarwewijk.

Met de inkomsten uit betaald parkeren zorgt de gemeente voor de bouw van nieuwe en de verbetering van bestaande parkeervoorzieningen en betaalgemak. Op dit moment renoveert de gemeente alle gemeentelijke parkeergarages voor een bedrag van ruim zestien miljoen euro. Ook komen er garages bij, met name voor bewoners in de stadsvernieuwingswijken.

Wat kost een parkeervergunning?
Bewoners en medewerkers van bedrijven in de betreffende gebieden kunnen een parkeervergunning aanvragen, waarmee ze tegen een sterk gereduceerd tarief parkeren. Voor de parkeervergunning voor bewoners is dat 9,- per maand, voor bedrijven 27,- per maand. Voor bezoekers kunnen de bewoners van de wijk een bezoekersvergunning aanvragen, zodat ook zij voordelig kunnen parkeren. Bedrijven kunnen voor hun gasten parkeerkaarten voor bepaalde tijd kopen. De overige parkeerders betalen bij een parkeerautomaat.

Vragen
Heeft u vragen? Raadpleeg dan de lijst met meestgestelde vragen over de invoering van betaald parkeren. U kunt ook bellen met 0800-1545 of naar de Stadswinkel in uw deelgemeente gaan.

Bron: dS+V, 07-12-2007