Gemeente Rotterdam

Het college van B en W van de gemeente Rotterdam heeft besloten om in de wijken het Nieuwe Westen, Middelland, Delfshaven en Lloydkwartier de tijden van betaald parkeren gelijk te stellen. De gelijkstelling zal gespreid plaatsvinden in de maanden december 2007 en januari 2008. Reden voor het besluit is om een eenduidig parkeerbeleid te voeren richting de bewoners en bedrijven ten aanzien van de tijden van betaald parkeren.

Met het gelijkstellen van tijden zal betaald parkeren in de hierboven genoemde wijken van Delfshaven van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur gelden. In de winkelstraten 1e en 2e Middellanstraat, Nieuwe Binnenweg en de Vierambachtstraat moet op de koopavond tot 21.00 uur betaald worden voor een parkeerplaats. Op zondag blijft het parkeren op straat in deze wijken gratis.

Met betaald parkeren zorgt de gemeente ervoor dat de parkeerruimte die in een buurt beschikbaar is, optimaal wordt verdeeld onder de bewoners, bedrijven en bezoekers. Rotterdam hanteert daarbij vraaggestuurde tarieven. Dat wil zeggen dat een hoger tarief geldt in straten met veel vraag naar parkeerplaatsen en een lager tarief (of gratis parkeren) in rustigere straten. Parkeerders gaan hierdoor op zoek naar goedkopere parkeerplaatsen en ontlasten de straten met een hoge parkeerdruk. Ook parkeren ze minder lang in de drukke straten of kiezen ze voor een ander vervoermiddel. De buurt wordt daarmee voor iedereen beter bereikbaar en prettiger om in te wonen.

De bewoners en bedrijven in de wijken het Nieuwe Westen, Middelland, Delfshaven en het Lloydkwartier zijn inmiddels met een brief van de wethouder op hoogte gebracht van het collegebesluit. De daadwerkelijke gelijkstelling van de tijden van betaald parkeren vindt per wijk plaats. De tijdsplanning hiervoor is als volgt:

2007:
Week 51: Het Nieuwe Westen

2008:
Week 3: Middelland
Week 4: Delfshaven
Week 5: Het Lloydkwartier.

Vragen
Heeft u vragen? Raadpleeg dan de lijst met meestgestelde vragen over het gelijkstellen van de parkeertijden. U kunt ook bellen met 0800-1545 of naar de Stadswinkel in uw deelgemeente gaan.

Bron: dS+V, 07-12-2007