Leefbaar Rotterdam

vrijdag, december 07, 2007

Croosboot aan lager wal

Croosboot gered! meldde de PvdA website triomfantelijk in de zomer van 2006. Inmiddels is er anderhalf jaar verstreken waarin geen meter gevaren is en ligt de voormalige aanlegplaats van de Croosboot, als een spreekwoordelijke rotte kies in de Rotte.

Volgens een brief van wethouder Schrijer zou er sprake moeten zijn van een nieuw, breder en commercieel te exploiteren rondvaartconcept. In hoeverre dit nieuwe concept recht doet aan de oorspronkelijke Croosboot blijft onduidelijk. Twee partijen hebben een businessplan ingediend waarvan er één als commercieel haalbaar beoordeeld werd door de Deelgemeente en de diensten OBR en DS+V. Het lijkt erop dat de gemeente in zee gaat met rederij Thor maar onder welke voorwaarden dit gebeurt is niet helder.

Van de aanvankelijk gemelde snelle doorstart is niet veel terecht gekomen. De laatste boot doet tegenwoordig dienst als partyschip van restaurant de Lindehoeve en de half gesloopte en gezonken aanlegsteiger op de linker Rottekade is niet bepaald een visitekaartje voor de Deelgemeente Kralingen Crooswijk. Officieel is stichting De Croosboot verantwoordelijk voor de aanlegsteiger maar het wachten is op de Roteb om de rommel op te ruimen.

De hele gang van zaken gaf voor Leefbaar raadslid Dries Mosch aanleiding dit te agenderen voor de actualiteitenraad van 6 december. De antwoorden van wethouder Schrijer maakten een paar dingen glashelder: er wordt alleen met rederij Thor verder gepraat en wat er straks ook rondvaart, een tweede Croosboot wordt het niet. Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te kunnen geven...
Rechts boven in de hoek kunt u dit doen.