Gemeente Smallingerland


* | 2007

* | December

* | Centrum weer mooi schoon

Centrum weer mooi schoon

De oorspronkelijke kleur van de bestrating komt weer terug!

Een deel van de klinkers in het centrum heeft inmiddels een flinke poetsbeurt gehad en heeft de oorspronkelijke rode en gele kleur terug. Maandag startte de firma Kliko Cleaning met de reiniging van het winkelgebied. Deze is nodig omdat de bestrating vervuild is geraakt door grauwsluier, algen en mossen. Een gewone schoonmaak biedt geen uitkomst meer; de klinkers worden nu 'poriëndiep' gereinigd zodat ze weer volledig schoon worden en ook niet meer glad zijn.

De schoon te maken locaties zijn: het laatste gedeelte van het Moleneind en zijstraten, Carillon, Noordkade, Zuidkade, Zuiderbuurt, Museumplein, Noorderbuurt, gedeelte van de Oude weg, Oosterstraat, Kleine Beurs en een gedeelte van de Houtlaan.
Bij de schoonmaak gebruikt men geen chemicaliën en reinigingsmiddelen, maar stoom en heet water onder druk. Tijdens de reiniging wordt het vuile water direct afgezogen; vuil wordt dus verwijderd en niet verplaatst. Hierdoor is nauwelijks sprake van spatwater en hebben de winkeliers en het winkelend publiek geen overlast. De hele schoonmaakactie duurt ongeveer drie weken. Winkels blijven uiteraard toegankelijk.