Novib

Ooit een ezel cadeau gegeven?

Ongebruikelijke cadeaus bij Oxfam Novib Pakt Uit

Den Haag, 6 december 2007

Ooit iemand een geit of een ezel gegeven? Tien kuikens? Een toilet of een groentetuin? Het is weer eens wat anders dan de standaard kerstcadeaus en tegelijkertijd doet zowel de gulle gever als de ontvanger iets goeds. Oxfam Novib continueert haar actie Oxfam Novib Pakt Uit. Met de opbrengst van de cadeaus uit de catalogus helpen partnerorganisaties van Oxfam Novib mensen in ontwikkelingslanden die hulp nodig hebben in hun strijd tegen armoede.

Je kiest uit de catalogus waarin de 25 ongebruikelijke cadeaus te vinden zijn. Dit zijn voorbeelden van praktische zaken waar mensen in ontwikkelingslanden echt behoefte aan hebben. Met de aanschaf van tien kippen kan een familie bijvoorbeeld een bescheiden basisinkomen verdienen. Met schoolboeken hoeft een kind niet achterop te raken in het onderwijs. Zelfs de eenvoudigste cadeautjes, zoals een voetbal, een schoolmaaltijd of een muskietennet maken een verschil. De ontvanger van het cadeau krijgt een persoonlijke kaart met daarin een koelkastmagneet ter herinnering aan de gift.

Ook scholen en bedrijven doen mee aan de actie. Inmiddels hebben zich ook ruim 100 scholen aangemeld. Met de klas of hele school wordt er op allerlei creatieve manieren gespaard voor een van de cadeaus. Leerkrachten en leerlingen vinden alle informatie over de actie op de website www.oxfamnovibpaktuit.nl/scholen. Voor bedrijven is het een relatiegeschenk waarmee ze een mooi alternatief hebben voor de gewone fles wijn.

Kijk voor meer informatie op:
www.oxfamnovibpaktuit.nl.