Gemeente Deventer

Nieuwe locatie publieksbalies

In het weekeinde van 7 tot 10 december verhuizen de publieksbalies van de gemeente Deventer naar de Leeuwenbrug, vlak naast het NS station.

Inwoners kunnen hier voortaan terecht voor alle gemeentelijke zaken, zoals een paspoort, rijbewijs, uittreksel, bestemmingsplan, bijzondere bijstand, woonvoorziening, of gemeentelijke belasting.

Op maandag 10 december is de officiële en feestelijke opening door wethouder Gosse Hiemstra. Na de officiële opening van de publieksbalies volgt een demonstratie van het
klantenafhandelingsysteem Bavak.

Op weg naar excellente dienstverlening en een nieuw stadskantoor wilden college en directie van Deventer niet wachten om vast zoveel mogelijk balies te centraliseren. Publieke dienstverlening is een belangrijke peiler van de organisatie ontwikkeling.

Bovendien moesten veel van de balies wel verhuizen omdat het Stadskantoor leeg moet vanwege sloop/nieuwbouw. Daarom zijn zoveel mogelijk gemeentelijke balies ondergebracht in de Leeuwenbrug.

De locaties Publiekszaken Bathmen en Schalkhaar, evenals Werk & Inkomen (in samenwerking met CWI) aan de Gibsonstraat, en het Geboorteloket in het ziekenhuis verhuizen niet.

Temporary
Huisvesting in de Leeuwenbrug is natuurlijk tijdelijk. Wanneer de nieuwbouw klaar is, gaan de balies opnieuw verhuizen. Die tijdelijkheid komt terug in het balieontwerp. Het materiaalgebruik, indeling en kleur maakt dat het thema `temporary' is.

Openingstijden
Alle gemeentelijke balies in de Leeuwenbrug hanteren nu dezelfde openingstijden:
Maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 - 14.00 uur Woensdag van 8.30 - 16.00 uur
Donderdag van 8.30 - 20.00 uur

Gemeentelijk Informatiecentrum
Ook het gemeentelijk informatiecentrum gaat op 7 december verhuizen, maar niet naar de Leeuwenbrug. Het wordt ondergebracht in de bibliotheek aan de Brink. Op dinsdag 11 december opent het informatiecentrum op de nieuwe locatie.

Bij het gemeentelijk informatiecentrum kunnen inwoners van Deventer terecht voor vragen over alle gemeentelijke regelingen en onderwerpen, bijvoorbeeld: adressen, telefoonnummers en openingstijden van andere organisaties en instellingen. Het informatiecentrum krijgt dezelfde openingstijden als de bibliotheek.

Publicatiedatum: 7-12-2007
foto van de nieuwe balies

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 7 december 2007