Ingezonden persbericht


Persbericht

Goodman start ontwikkeling logistiek vastgoed in groeimarkt Turkije

Istanbul, 7 december 2007 - Goodman, de geïntegreerde industriële vastgoedgroep, start met de ontwikkeling van vastgoed in Turkije. Het gaat in eerste instantie om de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige magazijnen in het Marmara gebied, een van de belangrijkste doorgangen tussen Europa en Azië. In januari 2008 start Goodman met de ontwikkeling van 140.000 m2 flexibele magazijnruimte waarvan 10.000 m2 kantoorruimte in Izmit, een van de belangrijkste steden in de regio.

Izmit, historisch gezien het industriële hart van West-Turkije, is als logistieke hotspot aan de kust aantrekkelijk voor logistieke dienstverleners, fabrikanten en winkeliers. De stad ligt bij het kruispunt van de twee belangrijkste snelwegen tussen Istanbul en Ankara (0-4, D-100) en een nog te ontwikkelen derde weg. Het industrieterrein dat Goodman ontwikkelt ligt op ongeveer vijf kilometer van de spoorterminal in Kosekoy en op acht kilometer afstand van de haven van Derince.

Danny Peeters, CEO European Logistics bij Goodman: "Een bloeiende economie, toenemende koopkracht en de vele projecten op het gebied van infrastructuur maken Turkije, en specifiek het gebied rond Istanbul, aantrekkelijk voor Goodman. Turkije heeft het in zich om een logistieke spilfunctie tussen Europa en Azië te vervullen. We signaleren een grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige magazijnen die voldoen aan de internationale standaard. Onze geïntegreerde dienstverlening stelt ons in staat in te spelen op deze behoefte."

De activiteiten van Goodman worden aangestuurd door een lokaal team, dat opereert vanuit Istanbul.

Over Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep, genoteerd aan de Australische beurs met activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. De Goodman Group, bestaande uit Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust, heeft een geschatte marktkapitalisatie van EUR 7,25 miljard (AUD 11,8 miljard). Hiermee is het 's werelds op een na grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroep.

Goodman is sinds enkele jaren actief op de Europese markt met de aankoop van vastgoedspecialisten Arlington Securities (december 2005), Eurinpro International (mei 2006), Akeler (november 2006) en Rosemound Developments (april 2007). De groep is sinds juli 2007 wereldwijd actief onder het merk Goodman.

Voor meer informatie, kijk op www.goodmanintl.com of neem contact op met:

Eva Winnen
Goodman
t: +32 2 263 40 68
e: eva.winnen@goodmanintl.com

Renske Westerhof
Zeno Group
t: 020 30 10 989
e: renske.westerhof@zenogroup.com