Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

Utrecht, 7 december 2007

Jong ontwerpduo wint 'SPARK* 2007 Ondernemer'- prijs Winnaars SPARK* ondernemingswedstrijd bekend.

Annouska van den Hoogen (20 jaar) en Chantal Schilperoort (21 jaar) uit Oss ontvingen gisterenavond de 'SPARK* 2007 Ondernemerprijs' tijdens een stijlvol galadiner op de 23ste verdieping van het ABN AMRO hoofdkantoor in Amsterdam. Het afgelopen jaar kregen 50 jongeren tussen de 18 en 30 jaar de kans om onder begeleiding van een mentor en coach een ondernemingplan te schrijven. Annouska en Chantal wonnen de hoofdprijs met hun ondernemingsplan voor het interieur design bedrijf 'HIP Design'. SPARK* is een project van de Nationale Jeugdraad in samenwerking met ABN AMRO Bank N.V.

De 20 finalisten hoorden gisterenavond of ze de 'SPARK* Ondernemer 2007'-prijs hadden gewonnen. Het hippe ontwerpersduo uit Oss mocht uiteindelijk de titel mee naar huis nemen. Annouska en Chantal ontvingen namens ABN AMRO 5000 euro om te investeren in hun eigen bedrijf HIP Design. Naast de hoofdprijs ging er een tweede prijs van 2500 euro naar Danny Mooy (19 jaar) uit Vlaardingen. Hij schreef een ondernemingsplan voor een eigen bloemenzaak. Martijn Hanegraaf (28) uit Amsterdam won de derde prijs van 1250 euro met zijn ondernemingsplan om zonne-energie op een goedkope manier op te wekken en te verkopen.

ABN AMRO is hoofdsponsor van SPARK*. De Nationale Jeugdraad wil samen met ABN AMRO zelfstandig ondernemerschap onder jongeren stimuleren. Enerzijds heeft SPARK* tot doel 50 gemotiveerde jongeren onder begeleiding van een mentor en coach een zelf uitgewerkt plan te laten ontwikkelen tot een volwaardige, startende onderneming. Anderzijds wil SPARK* een zo groot mogelijke groep jongeren bewust maken van ondernemen en hun algemene ondernemingszin vergroten.

De Nationale Jeugdraad vindt het belangrijk dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden.

Kijk ook op www.spark-online.nl en www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht