Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 7 december 2007

Quizwinners.com heeft primeur met multiplayer quizplatform: Online quizzen tegen échte spelers voor écht geld

Hilversum - Hoe heet het vriendinnetje van Tarzan? A - Jamai, B - Chantal, C - Jane of D - Tarzin. Wie gek is op kennisquizen, graag tegen échte tegenstanders speelt en er geld mee wil verdienen kan vanaf vandaag zijn hart ophalen op QuizWinners.com. Daar quizzen internetters niet meer tegen de computer, maar tegen elkaar. Op de site kan gratis, met oefengeld en met echt geld worden gespeeld. Er zijn quizzen die de algemene kennis testen, maar ook quizzen over nieuws, vakantie, voetbal en showbizz. Er is zelfs een speciale quiz voor vrouwen. De database telt nu al meer dan 40.000 vragen.

"De quizzen op QuizWinners.com zijn eerlijke kennistesters", vertelt Wouter Tabernal, oprichter van Himes, het Nederlandse bedrijf dat de site ontwikkeld heeft. "Dankzij een eerlijk rankingsysteem komen spelers uit tegen tegenstanders van hun eigen niveau. Iedereen heeft dus een eerlijke kans. Het unieke is dat je niet meer speelt tegen een computer maar tegen een opponent van vlees en bloed." Er zijn verschillende vormen van quizzen mogelijk. Spelers kunnen een Live Game spelen. Dan spelen ze real time tegen (onbekende) tegenstanders. Ook kun je een Privé toernooi opzetten. Een speler nodigt dan vrienden uit om mee te spelen. "Je kunt heel makkelijk een bedrijfscompetitie of een poultje met vrienden opzetten", aldus Tabernal. "Op QuizWinners.com geldt: weet je veel, dan win je veel!"

QuizWinners.com is ontwikkeld door Himes. Het Nederlandse bedrijf had in 2000 een wereldprimeur met de eerste online cash uitkerende quiz ter wereld: Superquiz.



Ingezonden persbericht