Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 december 2007

Bromfietsster gewond bij eenzijdige aanrijding

Oldenzaal

Een 18-jarige bromfietsster uit Oldenzaal is op donderdag 6 december gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Primulastraat in Oldenzaal.

Op donderdag 6 december reed een 18-jarige bromfietsster uit Oldenzaal over de Primulastraat in Oldenzaal. Door onbekende oorzaak raakte zij al rijdend een houten paaltje en kwam hierbij met haar bromfiets ten val. De 18-jarige moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Oldenzaal gebracht worden. (07-157793)

Fietser aangereden door automobiliste

Hengelo

Een 26-jarige fietser uit Hengelo is op donderdag 6 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Esbjergstraat in Hengelo.

Op donderdag 6 december reed een 36-jarige automobiliste over de Esbjergstraat in Hengelo. Op het kruispunt met de Kalmarstraat verleende zij geen voorrang aan een van links komende 26-jarige fietser uit Hengelo. Er ontstond een aanrijding waarbij de 26-jarige fietser gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo werd gebracht. (07-157722)

Aanrijdingen veroorzaken stremming op A35 en A1

Borne

Diverse aanrijdingen waarbij in totaal negen auto's betrokken waren op de A35 en de A1 ter hoogte van Borne hebben op donderdagavond 6 december een kilometers lange file veroorzaakt.

Op donderdag 6 december kreeg de politie omstreeks 18.00 een melding van een aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne in de richting van Hengelo waarbij vijf auto's betrokken waren. Op het punt waar de A35 en de A1 samenkomen ontstond er in eerste instantie een kop staart aanrijding tussen een 32-jarige automobiliste uit Enschede en een 36-jarige automobilist uit Hengelo. Door deze aanrijding ontstond er een kettingbotsing waarbij een 42-jarige automobilist uit Enschede, een 41-jarige automobiliste uit Hengelo en een 33-jarige automobilist uit Almelo betrokken raakten. Geen van de bestuurders of inzittenden raakten gewond bij de aanrijding. Wel werden door Rijkswaterstaat twee rijbanen geruime tijd afgesloten. Als gevolg van de 18 km file op de A1 en A35 ontstonden even later nog twee aanrijdingen. Bij een kop-staart botsing op de zuidbaan van de A1 ter hoogte van Rijssen/Holten raakten drie auto's betrokken. En ter hoogte van Enter reed een automobilist tegen een vangrail. Omstreeks 20.30 uur kon de politie, die ter plaatse een onderzoek instelde naar de aanrijding, de weg weer vrijgeven.

(07-157781)

Studenten stelen kerstboom

Enschede

De politie heeft op donderdag 6 december drie mannen in de leeftijd van 17,18 en 19 jaar uit Enschede aangehouden ter zake diefstal van een kerstboom.

Op donderdag 6 december kreeg de politie omstreeks 23.30 uur een melding van een beveiligingsmedewerker dat drie mannen met dennenbomen aan het slepen waren aan de Drienerlolaan in Enschede. Op de vraag van de beveiligingsmedewerker wat de mannen daar met de bomen deden vertelde een van hen dat zij als eerstejaarsstudenten voor een kerstboom moesten zorgen in het kader van een traditie. De mannen, 17,18 en 19 jaar uit Enschede, vertelden twee bomen gekapt te hebben ter hoogte van de Bosweg en bezig waren deze te verslepen naar hun studentenhuis. De politie hield de mannen en namen hen mee naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen ze opgemaakt. (07-157891)

Politie houdt verdachte van diefstal aan

Almelo

Een 19-jarige man uit Almelo is op donderdag 6 december aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets op 7 november j.l. aan het Stationsplein in Almelo.

Op donderdag 6 december hield de politie na een onderzoek omstreeks 15.00 uur een 19-jarige man uit Almelo aan. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets op 7 november j.l. aan het Stationsplein in Almelo. Een 16-jarige vrouw uit Almelo deed die dag aangifte van diefstal van haar fiets. Voor verder onderzoek is de 19-jarige in verzekering gesteld. (07-145010)

Meer informatie:
Nancy Hanterink en Minke Schoon: 053-4555588


---- --