Time : 14:05:26
Date : 07 December 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Publieksraadpleging over de aanvraag van een veldproef met genetische gewijzigde bomen De Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu kreeg een aanvraag voor een veldproef waarbij populieren met gewijzigde houtsamenstelling ingezet worden voor de productie van bio-ethanol.

De Belgische bevolking wordt betrokken bij de evaluatieprocedure van elke aanvraag voor het gebruik van een genetisch gewijzigd organisme, overeenkomstig het koninklijk besluit van 21 februari 2005, tot reglementering van de doelbewuste introductie in het leefmilieu evenals van het in de handel brengen van genetisch gemodificeerde organismen of van producten die er bevatten.

Via de website www.ogm-ggo.be of via de gemeentelijke diensten van de plaats waar de veldproef word uitgevoerd (in dit geval Gent), heeft iedereen toegang tot de gegevens uit het aanvraagdossier en een begrijpelijke samenvatting van het dossier. Burgers kunnen daarna hun opmerkingen formuleren of vragen stellen via een onlineformulier op de website www.ogm-ggo.be of per brief aan de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu - DG4, Victor Hortaplein 40 bus 10, 1060 Brussel, en dit tot 12 januari 2008.

De bedenkingen in verband met bioveiligheid worden meegedeeld aan de Bioveiligheidsraad die verantwoordelijk is voor de wetenschappelijk beoordeling van het dossier.

Daarna worden alle opmerkingen ook doorgestuurd naar de Ministers van Volksgezondheid en Leefmilieu, die verantwoordelijk zijn voor de toelating van de proef.

Contactpersoon voor de pers :
Martine Delanoy (martine.delanoy@health.fgov.be)
02/524.73.57

URL: http://www.health.fgov.be