Gemeente Tilburg

7-12-2007
Tilburg wil proef thuisbezorging rijbewijs
Service in proefperiode voor aanvragers in Stadswinkel Centrum

De gemeente wil op proef het rijbewijs thuis gaan bezorgen tegen een vergoeding van tien euro. Dit is een van de maatregelen die voortvloeien uit de nota 'Publiekszaken, toonaangevend in dienstverlening'. Het college legt hierover een voorstel voor aan de commissie Modern Bestuur. Als deze groen licht geeft in januari, kan de proef ingaan op

1 februari 2008.

Aanleiding
Sinds oktober 2006 is er een nieuwe rijbewijswet van kracht, waarin vaststaat dat burgers twee keer naar het gemeentehuis moeten komen. Eén keer om het rijbewijs aan te vragen en vervolgens nog een keer om het op te halen. Tilburg wil deze wetwijziging implementeren op een wijze dat de klant er het minste last van heeft. "Wij zoeken continu naar mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren. Ook op dit punt willen we de service naar onze klanten zo groot mogelijk maken", aldus burgemeester Vreeman.

Pilot
Bij wijze van pilot kunnen bezoekers van de stadswinkel Centrum hun rijbewijs thuisbezorgd krijgen. Aanvragen kan elke dag, het thuisbezorgen gebeurt om de kosten beperkt te houden alleen op donderdagavond tussen 18.00 uur en 20.00 uur. De pilot richt zich alleen op het centrum, omdat daar het verwachte voordeel voor de klant het grootst is. De klant bespaart immers parkeerkosten en tijd. "We verwachten dat het een goede service is voor bijvoorbeeld tweeverdieners, maar uiteraard is deze service er voor alle bezoekers", aldus Vreeman. De pilot duurt een half jaar, daarna bekijkt de gemeente of het zinvol is om deze dienst structureel aan te bieden.