Gemeente Deventer

College doet aanbevelingen prostitutiebeleid

Door het beteugelen van het aantal ramen en werkplekken op de Bokkingshang, helderheid in verantwoordelijkheden te brengen en door de permanente aanwezigheid van beheerders, wil het college invulling geven aan maatregelen in het kader van het prostitutiebeleid. Verder wordt het loverboyproject voortgezet.

Burgemeester en wethouders van Deventer hebben deze week ingestemd met het uitvoeren van maatregelen met betrekking tot prostitutiebeleid en stellen de gemeenteraad voor de aanbevelingen over te nemen.

Aanbevelingen
Er bestaat bij het college enige zorg over de groei van het aantal aan de Bokkingshang werkzame vrouwen. Het wil daarom naast het huidige maximumstelsel voor prostitutiebedrijven ook een maximum voor het aantal werkkamers en ramen. Daarvoor wordt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Verdere groei is daarmee uitgesloten.

Vergunningen
Als het aan het college ligt, dan worden er voortaan ook alleen nog maar vergunningen verleend aan natuurlijke personen. Dit om onduidelijke verantwoordelijkheden te voorkomen. Ten slotte wil het college dat er permanent drie beheerders aanwezig zijn.

GGD onderzoekskamer
Momenteel wordt aan de Bokkingshang een kamer voor verpleegkundigen van de GGD ingericht als onderzoekskamer.Er wordt nog onderzocht of een vaste maatschappelijk werkster en/of een vaste huisarts een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de positie van de kwetsbare groep vrouwen.

Loverboyproject
Het loverboyproject wordt gecontinueerd. Preventiemaatregelen tegen loverboys worden opgenomen in de taken van de Kernstelling Integraal Jongerenwerk en de zorgadviesteams op de scholen.

Raad
De Politieke Markt heeft op 30 mei de notitie Evaluatie prostitutiebeleid Deventer behandeld. De raadsleden hebben ingestemd met de aanbevelingen in de notitie. Destijds is besloten dat in het najaar zal worden gerapporteerd over de uitvoering van deze aanbevelingen. Belanghebbenden hebben in de tussentijd kunnen reageren op de notitie. Deze reacties zijn meegenomen in het voorstel aan de gemeenteraad.

Publicatiedatum: 7-12-2007
Foto van een bloeddrukmeter voor GGD onderzoekskamer

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 7 december 2007