Gemeente Hoogeveen

december 2007

Afzender: college van B&W

Gemeente reikt vrijwilligersprijs uit

Wie wordt vrijwilliger of vrijwilligersgroep van het jaar 2007? Dat maakt wethouder Betty Poutsma op maandag 10 december bekend. Er zijn vier Hoogeveense vrijwilligers genomineerd en één vrijwilligersgroep. De winnaar mag zich vrijwilliger van het jaar 2007 noemen en krijgt een cheque van 1.250 euro en een blijvend aandenken. De vrijwilligers zijn allen voorgedragen door andere Hoogeveners.

De genomineerden zijn Jeugdsoos De Bronx, Geesje van der Weide, Kees en Afie van Bruggen, Paula van Klinken, en de heer G. Timmer. Zij zijn samen met degene die hen heeft voorgedragen aanwezig bij de uitreiking.

De gemeente Hoogeveen telt zo'n 20.000 vrijwilligers, misschien wel meer. De Hoogeveense vrijwilligers houden een groot deel van alle voorzieningen in de gemeente Hoogeveen draaiende. Het college van B&W is trots op haar vrijwilligers. Daarom reikt zij elke twee jaar de Hoogeveense Vrijwilligersprijs uit. Iedereen kon tot 19 november kandidaten voor deze titel voordragen bij de gemeente.

Jeugdsoos De Bronx uit Nieuweroord

De jeugdsoos draait een keer per maand een disco voor jongeren van Nieuweroord en omgeving. Daarnaast organiseren ze viswedstrijden, schaatsevenementen, voetbaltoernooien en andere activiteiten alles om de jeugd bezig te houden. Ze hebben zelf een discozaal gemaakt. De jeugdsoos toont zich erg enthousiast en actief.

Geesje van der Weide uit Elim

Geesje van der Weide heeft de speeltuin in Elim nieuw leven ingeblazen. Ze zorgt voor onderhoud, schoonmaak en toezicht op de ongeveer tachtig kinderen die er regelmatig spelen. In de winter verzorgt Geesje van der Weide jeugdclubs. Ze doet dit al ongeveer dertig jaar. Verder is zij vrijwilliger in buurthuis 't Vonder.

Kees en Afie van Bruggen

Kees en Afie van Bruggen zijn al ongeveer twintig jaar actief betrokken in het bestuur én de uitvoering bij kinderboerderij de Beestenbult in de Weide.

Paula van Klinken

Paula van Klinken regelt de jeugdsoos en andere activiteiten voor kinderen in Buurtvereniging Tuindorp Zuid (DES gebouw). Ook is ze souffleuse bij Toneelgroep Volk uut Zuud.

De heer G. Timmer

De heer G. Timmer is al geruime tijd actief als voorzitter van de Stichting Gebruikersplatform GGZ. Hij behartigt de belangen van de cliënten van de GGZ, op regionaal én nationaal niveau.