Gemeente Nuenen


Bibliotheek dommeldal opent vier UITpunten

Feestelijke bustocht door het dommeldal

Bibliotheek dommeldal opent vier UITpunten

Op vrijdagmiddag vindt op vier plaatsen een feestelijke opening plaats van de vier UITpunten in de bibliotheken van Geldrop, Mierlo, Nuenen en Son en Breugel.

Het complete cultuuraanbod in de dommeldalregio is dan voortaan te vinden op een vast herkenbaar punt in de bibliotheek.

UITpunt

Onder de naam uitineindhovenenomgeving.nl hebben de zes bibliotheken van Eindhoven, Best, Geldrop, Nuenen, Mierlo en Son en Breugel zich verenigd om de informatie over UITgaan in de regio te verzamelen en beschikbaar te stellen.

In iedere vestiging van bibliotheek dommeldal staat dan ook vanaf 7 december een UITpunt met informatie voor de bezoekers over kunst, cultuur en uitgaan in de buurt.

Er is daarnaast een website waar deze informatie te vinden is: www.uitineindhovenenomgeving.nl . De website is in de bibliotheken gratis te raadplegen, in het UITpunt.

Zelfs de promotie op de website gaat via het UITpunt in de bibliotheek. Het mooie van de website is dat deze gelinkt is aan de provinciale site uitinbrabant.nl. Zo worden de lokale activiteiten zichtbaar in héél Brabant.

Opening met de UITbus

Op vrijdagmiddag 7 december a.s. rijdt er een grote gele UITbus door dommeldal. De bus rijdt met een UITgelezen gezelschap van de ene bibliotheek naar de andere. Om in elke vestiging van bibliotheek dommeldal het UITPunt feestelijk te openen. Dat gebeurt op theatrale en cabareteske wijze.

De bus legt de volgende route af:


· ± 13.30u aankomst in de bibliotheek van Geldrop voor de opening door de directeur en vestigingsmanagers van bibliotheek dommeldal


· ± 14.30u aankomst in de bibliotheek van Son en Breugel, voor de opening door loco burgemeester mw. Starmans


· ± 15.15u aankomst in de bibliotheek van Nuenen, voor de opening door burgemeester Ligtvoet


· ± 16.15u aankomst in de bibliotheek van Mierlo, voor de opening door Marije Solaro van het Literair Toneel.