Lastenverzwaringen burger treffen woningonderhoud

07/12/2007 14:45



FOSAG



FOSAG-voorzitter Jan van Walsem luidt de noodklok over de lastenverzwaringen. Want door aanhoudende lastenverzwaringen loopt de bestedingsruimte van particuliere opdrachtgevers voor schilderwerk en onderhoud in 2008 terug. Dat blijkt uit de periodieke conjunctuurmeting van de FOSAG. De conjunctuurmeting laat zien dat de schildersbedrijven over 2008 een daling in de investeringen verwachten. Waardevastheid van de koopkracht van particulieren is nodig om de duurzaamheid van het huizenbezit van particulieren te behouden, aldus de FOSAG-voorman tijdens het jaarcongres van FOSAG, ondernemersorganisatie voor de schilders-, onderhouds-, metaalconseverings- en glasbranche.

"De burger wordt steeds armer en de overheid steeds rijker. FOSAG heeft de afgelopen jaren de collectieve lastendruk voor de schildersbedrijfstak verlaagd. Maar nu gaat het Kabinet de lastendruk voor de burgers juist drastisch verhogen. Daarom luiden wij de noodklok om particuliere opdrachtgevers in staat te stellen ook in 2008 onderhoud aan hun kostenbare vastgoed te laten uitvoeren."

Van Walsem kondigt drie initiatieven aan op het gebied van maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid. "Zonder schilders geen duurzaamheid. Dat maken wij in het vastgoedonderhoud voortdurend waar door de levensduur van woningen en gebouwen te waarborgen. Vanuit duurzaamheid als basis van onze activiteiten introduceren wij in 2008 een eigen checklist voor maatschappelijk verantwoorde bedrijfsprocessen en een gedragscode die vastlegt welke bijdrage aan duurzaamheid wordt geleverd." Belangwekkend is een op schildersbedrijven toegesneden milieubarometer. Deze milieubarometer maakt de milieuwinst zichtbaar die optreedt als schildersbedrijven door particulieren worden ingeschakeld. Immers, schildersbedrijven gaan duurzaam om met verf en klein verfmateriaal zoals kwasten en schoonmaakmidddelen. Particulieren laten door de kleine hoeveelheden dikwijls onbedoeld een veel nonchalantere verwerkingswijze zien. "Hier werkt de wet van: alle kleine beetjes samen maken een grote totaalbijdrage", aldus oud-parlementariër Van Walsem.


-------------
EINDE BERICHT

-------------






Noot voor de redactie:

In onze perssectie vindt u onze persberichten en (eventueel) aanvullend materiaal terug via www.fosag.nl/pers

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie van schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft bijna 3000 leden variërend van ondernemers zonder personeel tot aan multifunctionele vastgoedonderhoudsbedrijven. Deze bedrijven werken zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. De gezamenlijke omzet van de leden is ruim 2,5 miljard euro. Daarmee vertegenwoordigt FOSAG circa 90% van de totale branche-omzet. Bij de aangesloten bedrijven zijn ruim 30.000 werkenden actief.

Website(s):
www.fosag.nl

Meer informatie (