Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 07-12

TILBURG, 7 december 2007

Tilburger voldoet niet aan bevel of vordering

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 03.30 uur een 31 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Medewerkers van een horecagelegenheid op het Piusplein hadden hem de deur gewezen nadat hij zich lastig gedroeg in het etablissement. Omdat zijn jas in betreffende gelegenheid hing trachtte hij diverse malen opnieuw het café binnen te komen. Toen dat niet lukte zocht hij contact met de politie. De politie adviseerde hem in de loop van de ochtend contact te zoeken met betreffende gelegenheid. De man was het daar niet mee eens en ging de discussie aan. Na hem meerdere keren gevraagd te hebben te vertrekken voldeed hij daar niet aan. De maat was vol toen de man de agenten vast pakte. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bezoeker bedreigt portier met de dood

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 01.00 uur bij een horecagelegenheid op het Piusplein een 25 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. De man werd door het personeel van de zaak de deur gewezen nadat hij in beschonken toestand zijn broek in het café had laten zakken. De verdachte was het daar niet mee eens. Dit uitte hij door een 26 jarige portier van de zaak mondeling met de dood te bedreigen. Gewaarschuwde agenten namen de verdachte mee naar het bureau.

Politie houdt 6 minderjarigen aan voor vernieling aan basisschool

TILBURG De politie heeft naar aanleiding van meerdere vernielingen aan een basisschool aan de Vlashoflaan op 15 november jl. een uitgebreid onderzoek ingesteld. In totaal verrichte de politie zes aanhoudingen. De verdachten, allen minderjarigen waarvan het merendeel 13 jaar is, hebben op het bureau een verklaring afgelegd.

De wijkagenten van het politieteam Tilburg Noord-Oisterwijk stelden een onderzoek in nadat een groepje jeugd in totaal 22 ruiten hadden vernield. Onderzoek wees uit dat er ook schade was aan meerdere zonneschermen en gepoogd was brand te stichten op verschillende plekken bij de school. Dit onderzoek resulteerde op 03 december in de aanhouding van twee minderjarigen. Een van de verdachten had enkele vernielingen vastgelegd met haar GSM waardoor het onderzoek in een versnelling kwam. Tijdens de verhoren bekenden de verdachten naast de vernielingen ook meerdere keren eieren gegooid te hebben tegen gevels van woningen in de wijk Quirijnstok. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Politie fouilleert preventief in de binnenstad van Tilburg

TILBURG De politie heeft gisteravond tussen 21.00 uur en 22.30 uur een preventieve fouilleeractie in het centrum van Tilburg ingesteld. Het doel van deze actie is het geweldsgebruik in dit gebied te doen afnemen en verstoring van de openbare orde te voorkomen. In totaal fouilleerden agenten 200 passanten en controleerden enkele autos. Er werden geen wapens aangetroffen. Wel verrichte de politie drie aanhoudingen.

Rond 22.30 uur heeft de politie twee 24-jarige mannen, beiden afkomstig uit Zwijndrecht aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten controleerden het tweetal op de Paleisring. In de auto waarin ze reden trof de politie in totaal 27 gram hasj aan. Op het bureau kregen de verdachten een boetevoorstel van 100 en 110 Euro. Beiden betaalden de boete waarop ze na verhoor mochten vertrekken. De wiet is in beslag genomen.

Op het Piusplein heeft de politie gisteravond rond 22.00 uur een 23 jarige inwoner uit
Arnhem aangehouden. Tijdens controle verleende hij geen medewerking aan de preventieve fouilleeractie.

Politie arresteert Tilburgse voor vernieling

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 19.45 uur in de Van der Aastraat een 22-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor vernieling van een ruit. De vrouw zocht contact met haar 33 jarige Tilburgse vriend en wilde met hem in gesprek. Toen hij de voordeur voor haar niet wilde openen vernielde ze het ruitje van de deur. De politie werd in kennis gesteld die haar vervolgens in de omgeving van de woning trof.

Winkeldievegge loopt tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.00 uur bij een kledingzaak in de Heuvelstraat een 15 jarige meisje aangehouden voor winkeldiefstal. In de paskamer had ze meerdere
cosmetica-artikelen in haar tas gestopt waarop ze zonder te betalen de winkel verliet. Buiten spraken medewerkers haar aan en droegen haar over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau bekende ze de diefstal. Haar ouders zijn in kennis gesteld.

Auto deels te water

TILBURG De politie trof vanmorgen in de Herastraat een personenauto aan die deels met de voorzijde in het Wilhelminakanaal lag. De aanwezige afrastering zorgde ervoor dat de auto niet geheel in het water beland was. In het voertuig was niemand aanwezig. De politie schakelde een berger in om de auto terug de kant op te takelen. Ten tijde van het aantreffen stond de auto niet gesignaleerd. Later op de dag meldde de 21-jarige eigenaar dat zijn auto ontvreemd was. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Desiree Brabers