Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 07/12

OOSTERHOUT NB, 7 december 2007

Hennepkwekerij opgerold

GILZE: De politie heeft gisterochtend in de Oranjestraat een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Agenten stelden een onderzoek in, in de woning en trof in zowel een slaapkamer op de eerste verdieping als in een ruimte boven de garage kwekerijen aan met in totaal 500 wietplanten. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. Zowel de planten als de benodigde materialen werden geruimd. De politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

De politie stelde een onderzoek in naar de exploitant. De man, een 35-jarige Bredanaar meldde zich gistermiddag op het politiebureau aan het Europark waar hij werd aangehouden. De verdachte legde een bekennende verklaring af.

Man mishandelt echtgenote

OOSTERHOUT De politie heeft gisteravond om 18.00 uur in een woning in Oosterhout een 29 jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 36 jarige vrouw geslagen te hebben. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het echtpaar kreeg in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte zijn vrouw meerdere keren tegen het gezicht en lichaam. Na de mishandeling zette hij haar en de kinderen buiten de deur.

Winkeldievegges lopen tegen de lamp

OOSTERHOUT: Agenten hebben gisteravond rond 20.00 uur in een supermarkt aan de Zuiderhout een 29-jarige man uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal De man was in de winkel om eten te kopen. Hij stopte daarbij twee kaasbroodjes onder zijn jas. Dit werd gezien door een agent in vrije tijd die hem daarover aansprak. De verdachte liet de broodjes vallen en bekende de diefstal. Gealarmeerde agenten namen de man mee naar het bureau. Tijdens het verhoor verklaarde hij uit geldgebrek de diefstal te hebben gepleegd.

OOSTERHOUT: Bij een literatuurwinkel op winkelcentrum Arkendonk is gistermiddag een 14-jarige Oosterhoutse winkeldievegge aangehouden. De minderjarige stopte enkele goederen waaronder een boek onder haar jas en verliet te winkel. Het alarm van het detectiepoortje ging af waarop medewerkers het meisje aanspraken. De politie werd in kennis gesteld en hebben de verdachte meegnomen naar het bureau. De zaak wordt voorgedragen aan bureau Halt.

Motorrijder onder invloed betrokken bij verkeersongeval

WERKENDAM: Op de Borchareweg is gisterenavond een 51-jarige motorrijder uit Werkendam ten val gekomen. Volgens de verklaring van de verdachte werd hij op de rotonde afgesneden door een auto, die samen met hem gelijktijdig op de rotonde reed. Ten gevolge hiervan kwam de motorrijder ten val. De agenten namen ter plaatse een indicatieve blaastest van de bestuurder af. De test wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau gaf aan dat hij 560 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij, voorzien van een rijverbod van 6 uren vertrekken.

Politie onderzoekt meerdere woninginbraken

OOSTERHOUT Met het opnemen van meerde aangiftes is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van enkele woninginbraken die zowel gisteren als vanmorgen plaats gevonden hebben op diverse locaties in Oosterhout. Zo werden er woningen, in de Pieter Basstraat, het Oranjetipje en de Ferdinand Huyckstraat bezocht. De politie stelt naast een technisch onderzoek een buurtonderzoek in.

Gisteravond tussen 18.00 uur en 18.15 uur bezochten ongenode een woning in de Pieter Basstraat. Via het forceren van een raam op de eerste verdieping lukte het de inbrekers het pand binnen te gaan. De eerste verdieping werd doorzocht. Er werden onder andere sieraden weggenomen.
Bij een woning in het Oranjetipje werd het raam van het de dakkapel vernield waardoor inbrekers het huis konden betreden. Uit dit pand werd onder andere een flatscreen weggenomen.
Ook bij een woning in de Ferdinand Huyckstraat lukte het onbekenden door een raam op de eerste verdieping te vernielen de woning te betreden. Na de inbraak misten de bewoners onder andere sieraden.

Auteur: Desiree Brabers / Nikki Pessers