Politie Gelderland-Midden

Onderzoek naar twee verdachten van inbraken afgerond
Publicatiedatum: 7-12-2007 14:38:27

In de vroege ochtend van 29 september kreeg de politie een melding binnen van een getuige over een inbraak bij een school aan de Oude Kraan in Arnhem. De politie heeft twee verdachten op heterdaad aangehouden op verdenking van deze inbraak. Zij waren op het moment van aanhouding in bezit van spullen afkomstig uit de school. De twee Arnhemse verdachten, van 27 en 35 jaar, zitten in voorlopige hechtenis.
Tijdens het onderzoek kwamen ook andere feiten naar voren waarvan de twee Arnhemmers verdacht worden. Dit betreft o.a. het openbreken van twee betaalautomaten van een parkeergarage in de Arnhemse binnenstad (en stelen van het geld uit deze automaten). De 27-jarige man wordt tevens verdacht van een woninginbraak in Arnhem. De 35-jarige man wordt tevens verdacht van diefstal van gereedschap uit een zeecontainer.
De feiten zouden zijn gepleegd in de periode juli tot eind september van dit jaar. (De buit bestond voornamelijk uit geld, gereedschap, telefoons, stereoapparatuur. Op een telefoon, een oplader en wat geld na is niets van de buit teruggevonden.
De recherche heeft deze week het onderzoek afgerond. Het dossier zal naar het Openbaar Ministerie gezonden worden. De Officier van Justitie zal beoordelen voor welke feiten de verdachten zich voor de rechter dienen te verantwoorden.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---