AutoRai

Hyundai Genesis betreedt executive class

(12/7/2007)
Hyundai betreedt met de nieuwe Genesis sport sedan de executive class. De Genesis sport sedan, die gisteren in Korea werd onthuld, maar in januari in Detroit voor het eerst op een wereldpodium zal staan, is volgens Hyundai nadrukkelijk ontworpen als alternatief voor de topmodellen van gerenommeerde Duitse en Japanse constructeurs.

De Hyundai Genesis sport sedan heeft achterwielaandrijving en krijgt standaard een automatische transmissie met zes versnellingen. Het motorenpalet bestaat uit drie krachtige benzinemotoren. Er is een 3.3 en 3.8 V6. De topversie zal worden aangedreven door een monumentale V8 benzinemotor die 375 pk zal leveren en zich via een startknop tot leven laat wekken. Volgend jaar ziet ook de Hyundai Genesis Coupé het levenslicht. De conceptversie van deze volbloed sportauto werd kortgeleden op de autoshow van Los Angeles getoond.

De Hyundai Genesis sport sedan voldoet aan alle eisen die aan een moderne auto in de executive class mogen worden gesteld. Hyundai heeft de Genesis dan ook voorzien van een hoogtechnologische uitrusting, met onder meer Smart Cruise Control (SCC), adaptieve koplampen, een infocenter met uitgebreide mogelijkheden en een Harman/Becker Lexicon-audio-installatie. Deze super-de-luxe audio-installatie was tot nu toe alleen beschikbaar in de Rolls-Royce Phantom.

De Hyundai Genesis sport sedan wordt tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in januari in Detroit aan het grote publiek getoond. De auto is in eerste instantie voor de markten in Azië en Noord-Amerika bedoeld. Er zijn vooralsnog geen plannen om het model ook in Europa uit te brengen.