Winnaars MADD-awards en Dé Vrijwilliger van Nederland

07/12/2007 15:00



MOVISIE



Op vrijdag 7 december, tijdens Internationale Vrijwilligersdag, maakte Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens een feestelijke bijeenkomst in Paleis het Loo in Apeldoorn de winnaars bekend van de MADD-awards en de verkiezing van Dé Vrijwilliger van Nederland.

Winnaars
Vrijwilligerssteunpunt Contour uit Tilburg kwam als winnaar uit de bus in de categorie MADD-promotor, scholengemeenschap UBBO Emmius uit Stadskanaal bleek de beste inzending in de categorie MADD-scholen en Vrijwilligerscentrale Emmeloord en de Jonge Slinger/VanHarte Resto's ontvingen respectievelijk een award in de categorie MADD-klus en MADD-bedrijf. Jeroen Berkenbosch uit Leens (Groningen) is verkozen als Dé Vrijwilliger van Nederland.

MADD-awards
Per categorie waren 2 genomineerden. De genomineerden hebben met hun klus, school, bedrijf of als promotor een wezenlijke bijdrage geleverd aan Make a Difference Day, de vrijwilligersdagen die op 2 en 3 november jongstleden plaatsvonden.Tijdens MADD hebben zo'n 43.000 mensen zich vrijwillig ingezet bij talloze vrijwilligersactiviteiten in het hele land.

De awards worden uitgereikt om organisatoren van en deelnemers aan Make a Difference Day (MADD) te belonen voor hun inzet en te stimuleren ook volgend jaar weer mee te doen aan MADD.

Dé Vrijwilliger van Nederland
De NCRV organiseerde via het programma Plein 5 de verkiezing van Dé Vrijwilliger van Nederland. In 12 provinciale voorrondes werden portretten gemaakt van mensen die al heel lang vrijwilligerswerk doen. Uit deze verkiezingen kwamen uiteindelijk 3 finalisten waaruit de jury De Vrijwilliger van Nederland heeft gekozen. De NCRV wil met dit initiatief mensen in het zonnetje zetten die zich al jaren belangeloos inzetten voor de verbetering van de kwaliteit van de samenleving

Organisatoren en partners
Make a Difference Day en de uitreiking van de MADD-awards worden landelijk gecoördineerd door MOVISIE, kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Partners en sponsoren van MADD zijn ministerie van VWS, Oranjefonds, VSBfonds, Rabobank, communicatieadviesbureau THE WAT GROUP, Univé Verzekeringen en softwarebedrijf Efficiency Online.