Gemeente Breda

Uitvoeringsregels Bijzondere Bijstand aangepast

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft de regels vastgesteld die uitvoering mogelijk maken van het aangepaste beleid bijzondere bijstand. De wijzigingen gaan in per 1 januari 2008. In de herziene uitvoeringsregels is het eerdere raadsbesluit opgenomen om de bijzondere bijstand mogelijk te maken voor minima met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. Dit betreft incidentele vergoedingen voor onder meer duurzame gebruiksgoederen, reiskosten, schoolkosten en de BredaPas.

Ook is in de herziene regels verwerkt, dat een aantal vergoedingen voor bijzondere bijstand wordt gebaseerd op de prijzen die het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) landelijk hanteert.

Sinds de vorige vaststelling in 2003 is het Bredase beleid op grond van wetswijzigingen op onderdelen gedateerd.

Het college vindt het belangrijk dat burgers en intermediairs, zoals belangenorganisaties van mensen met een laag inkomen in Breda, op de hoogte zijn van de actuele uitvoeringsregels van het Bredase armoedebeleid. Door mensen goed te informeren over de mogelijkheden van bijzondere bijstand, wil de gemeente het gebruik ervan bevorderen.

De uitvoeringsregels bijzondere bijstand zijn te raadplegen via de gemeentelijke website: www.breda.nl. Hier is ook een link opgenomen naar een populaire samenvatting van deze uitvoeringsregels.

Breda, 5 december 2007